Lars Bohinen liker ikke at konkurrentene får et forsprang på AaFK, som ikke kan trene organisert på grunn av spillernes permitteringer.

Lars Bohinen liker ikke at konkurrentene får et forsprang på AaFK, som ikke kan trene organisert på grunn av spillernes permitteringer. Foto: Staale Wattø

Derfor frykter Bohinen at AaFK blir liggende etter konkurrentene

Lars Bohinen skulle helst sett at AaFK-spillerne kunne begynt å trene organisert, slik som flere av konkurrentene gjør.

Men så lenge AaFK-spillerne fortsatt er 100 prosent permitterte, så kan ikke klubben kalle inn til treninger igjen.

– Jeg føler at vi blir liggende etter konkurrentene, men det er helt naturlig også når ting er som de er. Spørsmålet er bare hvor lenge dette kan foregå før det blir en betydelig forskjell på lagene, sier Bohinen til Sunnmørsposten.

Enkelte klubber har valgt å lette på spillernes permitteringsgrad for at de skal kunne trene innenfor myndighetenes regelverk. Det gjelder blant annet KBK, som fra onsdag skal halverer permitteringsgraden.

– Kan bli vesentlig

– Jeg tror klubber som har fått trent sammen i to uker, vil ligge lenger framme enn dem som ikke har organiserte treninger enda. Det er vanskelig å måle effekten her og nå, men det er naturlig at den kan bli vesentlig om dette tar tid.

– Når tror du dere kan trene organisert igjen?

– Det er noe du må ta med Geir (Vik). Men jeg registrerer at klubber som Strømsgodset, Kristiansund og Sandefjord, som det er mulig å sammenligne seg med økonomisk, velger å skulle trene organisert igjen. Men hver klubb må gjøre det beste for seg sjøl, og jeg antar at disse klubbene gjør det også fordi de ser at avstanden til andre klubber ikke må bli for stor, sier Bohinen.

Møte med spillerutvalget

Daglig leder Geir S. Vik i AaFK svarer slik på det Bohinen sier:

– Jeg synes trenerteamet og spillerne har vært konstruktive når vi har diskutert de valgene vi har tatt. Jeg kjenner ikke til årsaken til valgene som andre klubber har gjort, for vi må gjøre det som er best for oss sjøl. Men vi følger med på hva andre foretar seg.

Ifølge Vik er utfordringen at AaFK ikke vet når seriestarten blir. Hadde klubben visst det, kunne det gjort det enklere å gjøre noe med permitteringene.

– Det hadde vært en viktig beslutning og fått en dato vi kan forholde oss til. Da kunne vi lagt en god plan for «oppkjøringen» til når serien starter, sier han.

Vik kan avsløre at klubben skal ha et nytt møte med spillerutvalget denne uka.

– Der kommer vi til å se på hva vi skal gjøre med permitteringene framover, sier han.

PODKAST: Fredrik Carlsen og Tarjei Omenås reagerer på at enkelte klubber legger opp til mange egentreninger når spillerne er permitterte.