Brann-spiller bevisstløs på trening

– Resten av dagen lå jeg bare og spydde, forteller Jon-Helge Tveita.

Jon-Helge Tveita scoret da han spilte kant i fjor. Nå tror han at høyrekant kan bli hans primære posisjon i Brann. Jon-Helge Tveita scoret da han spilte kant i fjor. Nå tror han at høyrekant kan bli hans primære posisjon i Brann. Foto: Marius Simensen, Bildbyrån

Det var midt på langfredag. Brann-fans flest var kanskje opptatt av å finne riktig skismurning eller putte snop i påskeegget akkurat da.

Men spillerne var på plass på Nymark for å trene.

Et godt stykke ut i økten, på den femte av flere internkamper på liten bane, skjedde det dramatiske.

Kristoffer Barmen løsnet et kraftig skudd, og tilfeldighetene ville det slik at Jon-Helge Tveitas hode sto i veien. Den knallharde ballen smalt med full styrke i Tveitas tinning.

28-åringen gikk rett i bakken og ble liggende bevisstløs.

Han så ikke ballen komme og var ikke forberedt på å bli truffet. Fortsatt husker Tveita ingenting av det som skjedde.

– Plutselig satt jeg bare utenfor banen. Jeg er bare blitt fortalt at jeg fikk en ball i hodet og at jeg ble liggende en stund, forteller rogalendingen.

Utover dagen ble det klart at Tveita hadde fått en solid hodeskade, en hjernerystelse. Han hadde tåkesyn og var svimmel.

– Jeg kom bare hjem og spydde hele dagen. Det var ingen god dag.

Da han trente Rosenborg så Kåre Ingebrigtsen at Alexander Lund Hansen fikk en alvorlig hodeskade. Foto: Bård Bøe

Ingebrigtsen: – Ikke noe ålreit

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen har tidligere sett tidligere RBK-keeper Alexander Lund Hansen gå i bakken på samme måte. Også han ble truffet av en ball, gikk i bakken og husket ingenting av situasjonen etterpå.

Lund Hansen måtte til slutt legge opp.

– Det var ikke noe ålreit å se på dette skje med Jon-Helge. Jeg har vært med på det før med Lund Hansen. Tankene gikk tilbake, sier Ingebrigtsen.

Brann-treneren er nøye med å understreke at Tveita nå skal gjennom en grundig rekonvalesens. Spilleren skal ikke tilbake i trening før han er klar.

– Han må gå turer, bruke tid. Han har fått det vi i Trøndelag kaller for en god smell, sier Ingebrigtsen med et skeivt smil.

Etter hendelsen har Tveita hatt det han beskriver som «tunge dager». Han har hatt vondt i hodet og vært kvalm. Tirsdag var en god dag der han trente litt med lav puls. Han blir nå nøye overvåket slik at han ikke presser kroppen for hardt.

– Jeg har hatt en del hjernerystelser tidligere. Men ikke slik som dette, at jeg har mistet hukommelsen og ikke fått med meg i det hele tatt hva som skjedde, sier Tveita.

Jon-Helge Tveita har vært en del skadet siden han kom til Brann, men han var på banen i 20 kamper i fjor. Han scoret to mål. Foto: Tor Høvik

Kan bli høyrekant

Det var før 2020-sesongen at Tveita ble hentet til Brann. Han kom skadet fra Sarpsborg og debuterte ikke før 12. juli. Nå hadde han endelig hatt en god sesongoppkjøring uten problemer.

Før han ble skutt i senk.

– Nå må jeg bare ta dag for dag. Det er vanskelig å si når jeg er tilbake, sier Tveita.

Da han ble hentet til Brann var det først og fremst som høyreback. Nå tyder mye på at Tveita kan bli høyrekant når han etter hvert kommer tilbake på banen.

– Jeg hadde to innhopp der i fjor også, og det ble både assist og mål. Kanskje har jeg enda mer å bidra med offensivt. Jeg har spilt kant tidligere og trives der, sier Tveita.