BLE HYLLET: Både under og etter kampen viste Brann-fansen sin respekt for Alexander Osdal som har vært på 719 Brann-kamper på rad. BLE HYLLET: Både under og etter kampen viste Brann-fansen sin respekt for Alexander Osdal som har vært på 719 Brann-kamper på rad. Foto: Tor Høvik

Supersupporteren ligger hardt skadet på Haukeland – slik ble han hyllet av Brann og fansen

Rekken med Brann-kamper på rad stoppet på 719 for Alexander Osdal.

Brann – Bodø/Glimt 2–0

BRANN STADION: Han har vært der for Brann i 719 kamper på rad. Uansett hvor laget har reist, til Suduva eller Strømmen. Til Marseille eller Mjøndalen. Ingenting har stoppet Alexander Osdal. Før han nå måtte glimre med sitt fravær for første gang på 719 kamper.

Sist Osdal ikke var til stede på en Brann-kamp, besto A-laget av spillere som Gunnar Norebø, Morten Pettersen og Agust Gylfason. Den forrige matchen han ikke så live var bortekampen mot Neftochimic Burgas i Bulgaria i 1997.

Men i forrige uke ble Osdal hardt skadet i en arbeidsulykke, og supersupporteren er fortsatt innlagt på Haukeland. Hans fravær gikk ikke upåaktet hen. Brann-fansen hadde laget et banner med skriften «719 – respekt». Og ledelse og spillere i klubben var helt klar over at Osdal gikk glipp av kampen.

– Jeg sendte Alexander en tekstmelding før kampen. Jeg tror mange i Brann har tenkt på ham i dag, sier Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

Soltvedt vet at Osdal og andre Brann-supportere har opplevd mye på godt og vondt når de har reist rundt med klubben.

– Han har hatt mange gleder og mange lidelser. Senest i fjor da vi spilte europacup, for eksempel. Det betyr mye for oss å ha folk som er så trofaste.

Osdal: Takk for støtten

Uten Osdal på tribunen vant Brann 2–0 over Bodø/Glimt i sesongens første kamp etter scoringer av Steffen Lie Skålevik og Vito Wormgoor.

– Rekken han har hatt med kamper på rad har vært imponerende. Derfor var det ekstra gledelig at vi vant når han ikke fikk være her, sier Soltvedt, som ønsker Osdal hurtig bedring.

– Det var veldig leit det som skjedde, sier Soltvedt.

Osdal kommuniserte med BT via tekstmelding søndag kveld. Han setter stor pris på all omtanken alle rundt Brann har vist ham.

ENGASJERT: Alexander Osdal i diskusjon om kunstgress kontra naturgress på Brann Stadion. Foto: Odd Mehus

– Det var rørende med hyllesten, og jeg takker for alle lykkønskninger, skriver Osdal.

I 2011 gjorde BT et intervju med Osdal i anledning kamp nummer 500. Det intervjuet kan du lese her.

– Vi bryr oss om hverandre

Kasper Skaanes kaller Osdals rekke som altså strakte seg over 20 år og 719 kamper for «veldig spesiell».

– For oss er det helt fantastisk at han har stilt på 719 kamper på rad. Det er bra gjort og vi setter veldig pris på det, sier Skaanes. Midtbanespilleren legger til at han håper Osdal blir raskt frisk.

– Denne klubben handler om samhold, vi bryr oss om hverandre. Det er både klubben og fansen gode eksempler på, det var en fin gest av fansen å ha det banneret.

VIKTIG FOR KLUBBEN: Brann har også tidligere vist at de setter pris på Alexander Osdal. Da supporteren rundet 700 strake kamper på tribuneplass, spanderte klubben Europacupturen til Ruzomberok i Slovakia. Osdal fikk sitte på med Branns chartrede fly og ble overrakt denne gaven ved landing. Foto: Tor Høvik

Legende i rødt

Initiativet til banneret på tribunen som hyllet Osdal kom fra hele supportermiljøet, forteller Roger Lillebøe-Hansen, leder for supporterklubben Bataljonen.

– Det handler om å hylle en legende i rødt som ikke fikk gå på kamp, sier Lillebøe-Hansen.

Da Brann-laget kom bort til Frydenbø-tribunen, der den syngende fansen står, etter kampen, ble Osdal sunget for.

– Alexander var dypt savnet i dag. Han er jo den supporteren som alltid er der, og han er et levende leksikon. Er det noe du lurer på, så er det bare å ringe Alexander.

Lar Osdal fortsette rekken

Osdal blogger også om Brann for BA, men det vil stoppe opp for en tid fremover, ifølge BA.

Kristoffer Barmen har 159 kamper for Brann så langt i karrieren, altså et stykke opp til Osdals imponerende rekke. Nå hyller midtbanespilleren supersupporteren.

– Jeg regner med han så kampen på TV. Jeg er villig til å la denne kampen gå i glemmeboken, og så får han telle fra 720 neste kamp.

– Hva betyr det å ha slike fans?

– Det er fantastisk. Jeg skal prøve å få til en like god rekke med kamper som ham!