KBKs assistent Magne Hoseth sammen med Molde-trener Erling Moe på Aker stadion. Ingen av dem ønsker å spille store deler av eliteserien i Stavanger eller andre steder i Norge.

KBKs assistent Magne Hoseth sammen med Molde-trener Erling Moe på Aker stadion. Ingen av dem ønsker å spille store deler av eliteserien i Stavanger eller andre steder i Norge. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Hoseths forslag til kriseplan for eliteserien: – Møre og Romsdal er den beste løsninga

Magne Hoseth mener Nordvestlandet er et bedre alternativ enn Stavanger hvis eliteserien må avvikles samlet. Erling Moe vil heller spille mange kamper utover vinteren.

Ifølge VG la NFF fram to mulige løsninger for alternativ gjennomføring av eliteserien for helsemyndighetene før helga.

Det første scenarioet er å samle fire grupper med fire lag, to steder på Vestlandet og to på Østlandet. Det andre er å samle alle lagene ett sted og spille en tredel av sesongen i løpet av en måned. Konkurransedirektør Nils Fisketjønn foreslår Stavanger, Oslo, Trøndelag eller Bergen.

MFK, KBK, AaFK og RBK

I en melding på Twitter mener Magne Hoseth at Møre og Romsdal er det beste alternativet for en slik kriseløsning.

Overfor Rbnett utdyper han utspillet.

– Fylket har tre eliteserielag samlet på et lite område, det er flest i Norge. Hvis vi tar med Rosenborg, har vi fire topplag innafor fire timers kjøring. Jeg mener det er lett å argumentere for at dette er en fornuftig løsning, sier KBKs assistenttrener.

– Været på Nordvestlandet er stort sett stabilt og fint på sommeren, og disse fire lagene har tre kunstgressbaner og en gressbane. Da kunne man fordelt lagene på arenaene slik at det ble så rettferdig som mulig for de som er mest vant til å spille på gress, sier Hoseth.

– Lavest smitte i landet

Hoseth viser til at det har vært høy smitte i byer som Oslo og Stavanger, mens det er svært lave tall i både Molde, Kristiansund og Ålesund.

Han poengterer også at det ligger tre sjukehus innafor et lite geografisk område.

– Vi har vel den laveste smitten i hele landet, og det mener jeg bør være med i vurderinga. Vi har også mange gode treningsanlegg andre steder i området, så alle lagene trenger ikke bo i byene. Logistikken er et annet argument. Det er svært korte avstander, påpeker Hoseth.

Christian Michelsen (t.v.) og Magne Hoseth på Kristiansund-benken under hjemmekampen mot Molde i fjor.

Christian Michelsen (t.v.) og Magne Hoseth på Kristiansund-benken under hjemmekampen mot Molde i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Han har ikke diskutert utspillet verken med kollegaer i Kristiansund BK eller andre i Fotball-Norge.

– Jeg leste det som kom fram i media og tenkte at her bør vi diskutere flere området hvis det blir aktuelt å gjøre det slik. Sammenlignet med de fire stedene som er lansert, mener jeg Møre og Romsdal er et bedre alternativ, sier Magne Hoseth.

Molde-treneren skeptisk

Molde-trener Erling Moe håper eliteserien kan unngå en slik avvikling uansett geografisk løsning.

– Det må i så fall være aller, aller siste mulighet for at vi skal få gjennomført. Det er min mening om det. Da foretrekker jeg heller at vi spiller sesongen fra høst til vår, sier Moe til VG.

Han ønsker heller å spille for eksempel 20 kamper før jul og 10 kamper på nyåret, og så heller ha noen få uker ferie før neste års sesong starter på våren.

– Det vil være mye bedre enn at vi skal ligge i leir i måned på måned. For meg blir en sånn ordning det vi må velge helt til slutt i rekken av alternativer, men jeg synes det er bra at fotballen er innovativ og kommer med innspill og ideer til beslutningstakerne, sier Moe til VG