Nord-irske supportere på tribunen under kampen mot Ukraina. Nord-irske supportere på tribunen under kampen mot Ukraina. Foto: Reuters

Tragedie i EM: Nordirsk supporter kollapset og døde på tribunen

Nord-Irlands bragd mot Ukraina overskygges av et dødsfall på tribunen under kampen.

En mann i 60-årene døde etter et hjerteinfarkt på tribunen under kampen mellom Nord-Irland og Ukrainia torsdag. Det skriver Independent.

— Vi har mottatt bekreftelse fra fransk politi om at en Nord-irsk supporter har omkommet under kveldens kamp på Stade de France, skriver politiet i Nord-Irland på Twitter.

Tragedien skjedde samtidig som Nord-Irland gjennomførte kanskje sin største fotballbragd noen sinne, ved å slå Ukraina 2-0 i gruppespillet i EM torsdag kveld.

Ifølge Independent skal vakter ha stormet til etter at mannen kollapset på tribunen, og forsøkte seg på livreddende førstehjelp. Mannen døde senere av det som skal ha vært et hjerteinfarkt.

— Dette putter resultatet i en fotballkamp i et nytt perspektiv. Våre tanker er med familie og venner i en trist tid, uttaler sjef i Det Irske Fotballforbundet, Patrick Nelson, ifølge avisen.

Den triste nyheten kommer bare dager etter at Nord-irske Darren Rodgers døde etter å ha falt flere meter fra en bygning etter Nord-Irlands EM-åpning.