Sjefene i RBK: Micke Dorsin, Eirik Horneland og Tove Moe Dyrhaug. Sjefene i RBK: Micke Dorsin, Eirik Horneland og Tove Moe Dyrhaug. Foto: Adresseavisen

Her er Rosenborgs plan fram til seriestart

RBK-trener Eirik Horneland har en klar treningsplan. Sportssjef Mikael Dorsin utelukker ikke spillerkjøp. Daglig leder Tove Moe Dyrhaug håper å få flest mulig tilbake på jobb.

Det var intens møtevirksomhet i RBK dagen etter åpningen av eliteserien. Spørsmålene er mange – men det finnes også planer rundt hva RBK skal gjøre fram til seriestart 16. juni.

– Det er fortsatt en del praktisk som må på plass. Akkurat nå jobbes det intenst med å bli klare til å kjøre full trening på mandag.

Det sier Horneland til Adresseavisen.

Fredag var sjefen oppe allerede siden 06.00, og har sittet i en god del telefoner allerede.

Tidlig oppe: Men fredag kunne ikke Eirik Horneland og RBK-gjengen trene for fullt. - Nå jobber vi intenst med å få det til på mandag, sier han. Tidlig oppe: Men fredag kunne ikke Eirik Horneland og RBK-gjengen trene for fullt. - Nå jobber vi intenst med å få det til på mandag, sier han. Foto: Christine Schefte

Spillergruppa egen «kohort»

Torsdag kveld ble det åpnet for fullkontakt-treninger i eliteserien, med planlagt seriestart 16. juni.

I tida framover vil spillergruppa fungere som en såkalt «kohort», med strenge regler for hva de kan gjøre utenom trening. Trenergruppe og støtteapparat står på sin side noe friere i hverdagen, ettersom de ikke skal i nærkontakt med hverandre.

Nå blir det «fullt kjør» fra mandag 11. mai, og dermed en måneds ny oppkjøring før seriestart.

Horneland, Dorsin og Dyrhaug

Fredag snakket Adresseavisen med Horneland, sportslig leder Dorsin og daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Det tas fremdeles forbehold, men det er liten tvil om at det jobbes for å normalisere livet i klubben:

Slutt på dette: Treninger i smågrupper. I neste uke kan det takles i knehøyde på feltet igjen. Slutt på dette: Treninger i smågrupper. I neste uke kan det takles i knehøyde på feltet igjen. Foto: Morten Antonsen
  • TRENING:

I øyeblikket er samtlige i spillegruppa skadefrie. Den eneste som ikke kan trene for fullt er Carlo Holse. Han er i Trondheim, men sitter i karantene etter Danmark-besøket og må trene alene de første dagene.

Horneland sammenlikner de neste treningsukene med de to første ukene i januar:

– Det handler om å få opp tempoet i spillet igjen, og å fortsette å ha kvalitet i alt vi gjør. Det vil bli mye spill, både på store og små flater, sier han, som også vil bruke tid på spillemønsteret i 4-3-3.

– Samtidig må dette balanseres, legger RBK-sjefen til.

Da tenker han på belastning: Om spillerne går rett i knallharde spillesekvenser daglig i lengre tid, etter fysisk å ha vært fra hverandre i to måneder, er det en invitasjon til skader. Ting vil derfor se ut som de to første ukene av vinteroppkjøringen: En miks av intense spilleøkter, på både større og mindre flater, restitusjon - og formasjonstrening.

– Vi var godt trente da vi måtte gi oss etter Glimt-kampen 6. mars. Fysisk er spillerne veldig godt rustet, nå også. Men de har ikke rørt hverandre, så «spill-fysikken» må bygges opp, sier Horneland – og fortsetter:

– Når det gjelder spillemønster, hadde vi kommet et godt stykke på vei i mars. Dette har vi også fått jobbet ekstremt mye med de siste ukene.

Da snakker han om at troppen, som har vært delt i grupper på fem og fem, har kjørt rolletrening på langs av banen. Da har treningsfeltet fysisk blitt atskilt på midten, hvor høyresiden har fått terpet sammen uten motstand – og venstresiden det samme. Eksempelvis gjennom oppspillvarianter bakfra.

– Nå gjelder det nå å få overført dette i spilletreningene igjen, sier Horneland.

Vil ha treningskamper. Sportssjef Dorsin utelukker heller ikke spillerkjøp. Vil ha treningskamper. Sportssjef Dorsin utelukker heller ikke spillerkjøp. Foto: Christine Schefte
  • TRENINGSKAMPER:

Fredag formiddag var det ennå ikke besluttet når det kan spilles treningskamper igjen. Dette avhenger også av hvordan de første treningene går – om folk holder seg friske.

Signalet er uansett at RBK planlegger med i hvert fall to treningskamper før seriestart – når det åpnes opp. Slik det ser ut, blir det mot eliteseriemotstand. Gjerne mot lag som er nære geografisk, om man da ikke møtes tidlig til seriekamper.

– Nå snakker jeg hypotetisk, ettersom ting ikke er avklart. Men jeg ser for meg at det vil bli en dialog mellom eliteklubbene, og at lag som er forholdsvis nære hverandre avtaler å møtes, sier sportssjef Dorsin.

  • OVERGANGSVINDUET:

Under korona-krisen ble det åpnet for at eliteklubbene ville få et to ukers overgangsvindu før seriestart. Dette er ikke bekreftet, men i så fall åpner vinduet i starten av juni.

RBK har fortsatt spillere på lønnskutt og permitterte ansatte i administrasjonen. Dorsin kan imidlertid ikke utelukke at klubben gjør noe om vinduet åpnes:

– Vi går inn i hektiske møtedager, hvor alle disse spørsmålene vil bli diskutert. Vi har respekt for situasjonen klubben står i, både menneskelig og økonomisk. Samtidig er vi i en bransje hvor vi konkurrerer med andre klubber.

– Det blir svært viktig å gjøre de riktige tingene nå, på alle plan, er Dorsins svar.

Slik Adresseavisen forstår, har det ikke kommet konkrete henvendelser på RBK-spillere under koronatiden.

Men for eksempel Marius Lundemo står fri til å diskutere med klubber – og kan forsvinne allerede i sommer. Mye tyder også på at Birger Meling vil få en sjanse i utlandet i sommer – om budet kommer. Adam Andersson (Häcken) har vært diskutert som en erstatter. I tillegg har Tim Prica (Malmø) dukket opp den siste tiden.

– Vi har bygget en godt balansert tropp, som jeg er veldig fornøyd med. Så får vi Per Ciljan Skjelbred i august, som blir en solid forsterkning, er imidlertid trener Hornelands svar.

– Nå er fokuset å starte vanlige trening igjen. Så får vi ta en fortløpende vurdering av treningskamper og overgangsvinduer, sier Horneland – og gjentar at ting ikke er bekreftet fra NFF rundt dette.

Venter på tirsdag: Da får Tove Moe Dyrhaug svar rundt tiltakspakkene i idretten. Venter på tirsdag: Da får Tove Moe Dyrhaug svar rundt tiltakspakkene i idretten. Foto: Håvard Jensen
  • FOLK TILBAKE PÅ JOBB:

Mandag skrev Adresseavisen at RBK har begynt å ruste opp igjen. På det meste var 39 ansatte permittert, ni av dem 50 prosent.

Fortsatt er imidlertid flertallet av de 39 permittert, og fredag kan ikke daglig leder Tove Moe Dyrhaug si for mye om framtida:

– Foreløpig er det for tidlig å si hva som skjer med permitteringene. Torsdag var en glad dag, hvor Norge gradvis åpner, og vi ønsker å få alle tilbake i jobb så fort som mulig. Dette er vurderinger og dialog vi må ta med ansatte, sier hun – og legger til:

– Tirsdag er det varslet at det skal komme nye tiltakspakker for idretten. Vi er veldig spente på det. Da skal det komme mer info. De bommet litt med den første, så de jobber med det, sier hun.

– Hva betyr det som skjer på tirsdag for dere?

– Det betyr veldig mye. Det er ikke tvil om at alle klubber blør mye, vi også. Det er en grunn til at vi har ansatte permittert, sier Dyrhaug.