mancity.front mancity.front

Grått og svart gir vakker drakt

<p>Tre eksempler på en flott og uvanlig fargekombinasjon.</p>

Det kan nesten kalles en ny drakttrend når tre kjente europeiske klubber plutselig dukker opp med svarte og grå drakter i samme sesong. Manchester City, Celtic og Werder Bremen har alle omtrent de samme fargene på andre— eller tredjedraktene sine denne sesongen, og jeg må si at jeg liker alle veldig godt.

Kanskje er det fordi jeg alltid har likt drakter med striper i to toner, eller fordi de to fargene sammen gir draktene et litt mystisk og verdig preg.

Manchester City-draktene skal være inspirert av fargene til St Mark's (West Gorton) fra 1880-tallet, og de mørke fargene skal også henspille på flomlyskampene i Mesterligaen. Derfor kalles også drakten for lagets e-cup-drakt:

Celtic har ingen motiver fra historien for sitt fargevalg, men til 125-årsjubileet har klubben altså valgt svart og grått, som av klubben forklares som moderne og stilfulle farger. Kan ikke si så mye på det med denne drakten:

Werder Bremen har tre drakter denne sesongen, både den grønne og den oransje synes jeg hører hjemme blant de styggere Nike-draktene denne sesongen. Men den som beskrives som andredrakten synes jeg er meget fin. Ikke minst fordi de har tatt med en del grønt, som jo er Werder-fargen.

Hvis du ser likhet med Celtic— og Manchester City-draktene, så kan jeg bekrefte at Nike, som har designet Werder-draktene, eier Umbro, som har designet de to andre. Har det kommet en slags enighet om at svart og grått skal være det store, kanskje?

En annen svart drakt jeg liker, kan du lese om her: En stilig blackout

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!