Geir Steinar Vik var ikke overrasket over beskjeden om å vente som kom på pressekonferansen torsdag.

Geir Steinar Vik var ikke overrasket over beskjeden om å vente som kom på pressekonferansen torsdag. Foto: Staale Wattø

AaFK var forberedt på at de måtte vente på avklaring: – Litt lys i tunnelen

Daglig leder i Aalesund FK, Geir Steinar Vik, var ganske sikker på at det ikke vil komme et grønt lys for fotballen torsdag.

Da kulturminister Abid Raja (V) forrige helg avlyst alle arrangementer med over 500 personer, hintet han om at det torsdag ville komme flere avklaringer for arrangementer med fem til 500 personer til stede.

I tillegg har idretten, særlig fotballen, jobbet intenst den siste uka med å komme opp med et forslag som kan gjøre at de kan komme i gang med vanlig trening. Også dette var det lenge ventet at det kunne komme svar om på torsdagens pressekonferanse. Det kom det derimot ikke. Endelig avklaring for idrettene vil i stedet for komme fredag 7. mai.

– Det var mer eller mindre som forventet. Nå ser vi fram til det som kommer til uka, og det viktigste for oss nå er å få en avklaring på kontakttrening. Det har de signalisert at de vil komme med til uka, sier Vik til Sunnmørsposten.

Kontaktsport

På pressekonferansen ble det åpnet opp for at arrangementer med opptil 50 personer kan gjennomføres på offentlig sted med en ansvarlig arrangør fra 7. mai. Går dette bra, vil det trolig åpnes opp for arrangementer av den typen med opptil 200 personer fra 15. juni.

– Det begynner å teoretisere seg fram til en åpning av serien, og vi begynner så smått og se lyset i enden av tunnelen. Samtidig prøver vi å være tålmodige med å avvente den endelige beslutningen 7. mai. Fram til den tid forholder vi oss til det vi kjenner, sier Vik.

For selv om arrangementer med opptil 200 personer kan gjennomføres på et tidspunkt der Norges Fotballforbund har sett for seg en seriestart, må fotballen trolig få unntak fra regelen om å holde en meters avstand om de skal kunne starte opp.

– Da kan man begynne å trene, og som en følge av det kan man kunne sannsynliggjøre en dato til seriestart. Deretter kan vi begynne å se på kamparrangementet. I den rekkefølgen, understreker Vik.

Prosesser

Det var signaler fra de interne prosessene i fotballen som gjorde Vik nokså sikker på at det ikke vil komme et klarsignal torsdag. Han tror at fotballen fortsatt bør jobbe inn mot helsemyndighetene fram til avklaringen kommer.

– Det pågår prosesser, og det er viktig at vi jobber kvalitativt godt, grundig og etterrettelig. Vi må ta hensyn til de strenge smittevernrådene helsemyndighetene er opptatt av til at vi får en gradert åpning. Samtidig jobber vi for hvordan vi kan synliggjøre som bransje en forsvarlig åpning for spillere, ansatte og publikum, avslutter Vik.