– TIL NEDERLAND: Rafik Zekhnini  i kamp med Strømsgodsets Jakob Glesnes i april. – TIL NEDERLAND: Rafik Zekhnini i kamp med Strømsgodsets Jakob Glesnes i april. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Floppet i RBK - nå er han på vei til nederlandsk fotball

Rafik Zekhnini nærmer seg Twente.

Rafik Zekhnini er på det nærmeste klar for et utlån fra Fiorentina til den nederlandske klubben Twente. Det skriver Nettavisen.

Det skal være snakk om et lån ut sesongen 2018/19 for 20-åringen, som var på utlån til Rosenborg i vår.

Det var det italienske nettstedet Violanews som mandag kveld skrev at nordmannen var på vei bort fra Serie A, og Nettavisen erfarer at opplysningene stemmer.

Overgangsvinduet i Nederland stenger førstkommende fredag.

Slo ikke til i RBK

Zekhnini slo gjennom i Odd, og signerte for Fiorentina i fjor sommer. Han har ikke fått noe gjennombrudd i italiensk fotball, og ble lånt ut til Rosenborg i starten av april.

Det ble heller ingen stor suksess. Vingspilleren fikk 10 kamper for RBK og scoret ett mål, mot Trygg/Lade i cupen.

Han spilte tre kamper fra start, alle i cupen, og kom kun inn som innbytter i Eliteserien. Leieavtalen ble avsluttet i starten av juni.

– Dette har vært en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Vi trengte påfyll i en periode med mange skader, mens Rafik har fått spilletid for Rosenborg, sa daværende Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Link til Coolen

Twente er en stor klubb i Nederland, og vant ligagull i 2010, men rykket ned fra øverste nivå i vår og spiller nå på nivå to.

Nåværende RBK-trener Rini Coolen har forøvrig vært både hoved- og assistenttrener for klubben fra byen Enschede.

Zekhnini var ikke i troppen da Fiorentina serieåpnet med 6–1-seier mot Chievo forrige helg.