OPP OG NED: Sivert Heltne Nilsen har den siste tiden sittet mye på benken i Horsens i Danmark. OPP OG NED: Sivert Heltne Nilsen har den siste tiden sittet mye på benken i Horsens i Danmark. Foto: Kristian Stenerud

Trenerens grep har sendt Sivert Heltne Nilsen på benken tre kamper på rad

Horsens-ekspert mener det har vært logisk å vrake den tidligere Brann-spilleren.

Tidligere Brann-spiller Sivert Heltne Nilsen sliter med spilletiden i danske Horsens.

De tre siste kampene har Nilsen måttet starte på benken. I de to kampene før, ble Nilsen tatt av banen etter første omgang og med en halvtime igjen.

En viktig årsak til vrakingene, er et formasjonsskifte i laget.

– Manager Bo Henriksen har forsøkt litt forskjellig. Horsens spilte 3–5–2-formasjon, men i de siste kampene har treneren skiftet til 4–4–2, forteller journalist Torben Andersen i Horsens Folkeblad.

I Brann, som i starten i Horsens, spilte Sivert Heltne Nilsen som en av tre sentrale midtbanespillere. Med sine egenskaper mener de fleste at han gjør seg bedre da.

EKSPERT: Torben Andersen følger AC Horsens tett for Horsens Folkeblad. Foto: Mads Bøyum

– Svingende

Horsens-eksperten forteller videre at mange nye spillere har skullet finne sin plass i laget denne høsten. Det har Sivert Heltne Nilsen til tider slitt med, mener han.

– Det har vært svingende. Noen av prestasjonene hans har vært mindre gode, og da har det vært logisk at han har måttet vike plass i noen kamper, sier Andersen om Nilsen.

– Har han spilt mindre bra enn man hadde forventet seg?

– Det vet jeg faktisk ikke, men når man henter spillere på den måten – fra utlandet – forventer man selvsagt at de skal være i startoppstillingen.

En av supporterlederne rundt Horsens, Lars Helms, forteller BT at Nilsen ennå ikke er blitt kåret til «kampens spiller» av fansen – etter tolv opptredener fra start. Helms er likevel ikke kritisk til midtbanemannens spill.

– I begynnelsen synes jeg det gikk riktig godt. At Sivert ikke spiller så mye nå, har nok også med hvem som er motstandere å gjøre, sier Helms.

SJOKKOVERGANG: Sivert Heltne Nilsen hadde med seg onkel Geir Morten Nilsen i Danmark da overgangen til Horsens ble sluttført i sommer. Foto: Mikkel Berg Pedersen / FRILANS

Stortap

Søndag fikk Horsens pryl av FC København, Ståle Solbakkens lag vant hele 6–1. For Sivert Heltne Nilsen førte kampen likevel med seg noe positivt: Hans verste midtbanekonkurrent fikk gult kort og må sone karantene til helgen.

– Det vil være helt naturlig at Sivert kommer inn på laget da. Det er ingen tvil om at det blir en viktig kamp for ham, sier journalist Torben Andersen, som sier Nilsen og konkurrenten Bjarke Jacobsen «minner mye om hverandre».

– Treneren har foretrukket Bjarke i det siste og ved siden av har han brukt Halldur Hansson, som er toppscorer med seks mål. Kombinert med formasjonsskiftet har det kostet Sivert plassen, fortsetter han.

– Kan det tenkes at Horsens ønsker å la Sivert Heltne Nilsen gå?

– Det kan jeg ikke forestille meg. Selv om han har stått utenfor laget noen kamper, svarer Andersen.

MANAGER: Bo Henriksen leder Horsens. Foto: Mikkel Berg Pedersen / FRILANS

Ønsket seg bort fra Brann

Sivert Heltne Nilsen har ikke besvart BTs henvendelse mandag. Det har heller ikke lyktes å få kommentarer fra den sportslige ledelsen i Horsens. Klubben ligger midt på tabellen i den danske toppdivisjonen, med seks seirer, seks uavgjortkamper og seks tap. Da Nilsens overgang skjedde i sommer, var det en gedigen overraskelse. Heller ikke innad i Brann var man forberedt på å miste midtbanesjefen, men spilleren var svært tydelig på at han skulle bort fra laget som da ledet serien.

– Vårt ønske har vært å beholde Sivert, og vi har gjort det vi har kunnet for at det skulle skje, sa sportssjef Rune Soltvedt i august. Nylig karakteriserte Brann-lederen «Sivert-saken» som den vanskeligste han hadde jobbet med i 2018.