Mikkel Kirkeskov lånes ut til polsk fotball.

Mikkel Kirkeskov lånes ut til polsk fotball. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

AaFK låner ut Kirkeskov til sommeren

Polsk klubb låner Mikkel Kirkeskov og har opsjon på kjøp.

Onsdag kveld ble det klart at AaFK skal låne ut Mikkel Kirkeskov til Piast Gliwice, som ligger på 13. plass i den polske eliteserien.

Allerede da AaFK reiste på treningsleir for ni dager siden, var det klart at den danske venstrebacken var på veg til Piast Gliwice.

Det virket som den polske klubben skulle kjøpe Kirkeskov, men i kveld kom bekreftelsen på at det dreier seg om et lån fram til 19. juli. Den polske klubben har sikret seg en opsjon på kjøp. Kirkeskov har vært i AaFK siden 2016-sesongen, etter at han ble hentet fra den danske klubben Odense.

– Det vi har jobbet med fra starten av, var at han skulle lånes ut til sommeren. Det har bare dratt litt ut i tid de siste dagene, men nå er vi fornøyde med å få avtalen på plass, sier sportssjef Bjørn Erik Melland til Sunnmørsposten.

– Hvorfor ble det er utlån?

– Til syvende og sist ble det ei totalvurdering sammen med Mikkel. Vi fikk på plass en fornuftig avtale med klubben, som vi føler oss veldig komfortable med.

Ifølge Melland står det i opsjonen hva den polske klubben må betale om de ønsker å hente Kirkeskov når låneavtalen går ut.

– Hele avtalen er satt fra a til å. Det blir opp til dem om de ønsker å benytte seg av opsjonen i sommer, sier AaFKs sportssjef, som ellers sier at det ikke er noe nytt rundt spillerlogistikk.