Tirsdag spiller Manchester United, her representert ved Paul Pogba og Fred, Champions League-kamp mot Valencia. Kampen vises på TV 2 Sport 1, en kanal som mange hundre tusen nordmenn ikke har tilgang til. Tirsdag spiller Manchester United, her representert ved Paul Pogba og Fred, Champions League-kamp mot Valencia. Kampen vises på TV 2 Sport 1, en kanal som mange hundre tusen nordmenn ikke har tilgang til. Foto: ANDREW YATES / REUTERS

Flere storkamper i Champions League glipper for tusenvis av nordmenn

TV 2 mangler avtale med flere distributører. Det er dårlig nytt for mange TV-seere.

Mange fikk seg en stygg overraskelse da de skulle benke seg for å se Liverpool mot PSG i første runde av Champions League. Storkampen ble nemlig vist på nystartede TV 2 Sport 1.

TV 2 deler denne sesongen rettighetene til Champions League med Viasat. Problemet er at TV 2 ennå ikke er kommet til enighet med de store TV-distributørene Canal Digital Satelitt, Canal Digital Kabel/Telenor Norge og Altibox.

Det gjør at mange hundre tusen nordmenn ikke får muligheten til å se kampene som går eksklusivt på TV 2 Sport 1. Faktisk er det et flertall av norske TV-abonnenter som ikke har tilgang til den nye kanalen.

  – Kommer ikke i mål

  Denne uken er det klart for runde to i Champions League. Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2 har dårlige nyheter til dem som har de nevnte distributørene.

  Sarah C. J. Willand i TV 2 melder om komplekse forhandlinger. Foto: Eivind Senneset / TV 2

  – Vi kommer ikke til å være i mål med Canal Digital og Altibox til i morgen (tirsdag), og vi tror at det vil ta tid. Dette er komplekse forhandlinger, sier Willand.

  Viasat-kanalene viser 14 av 16 kamper fra turneringen tirsdag og onsdag. De to siste går på TV 2 Sport 1: Manchester United–Valencia tirsdag og Tottenham–Barcelona onsdag.

   Kampene kan også sees på strømmetjenestene TV 2 Sumo og Viaplay, men i mange tilfeller betyr dette ekstra kostnader for oss seere.

   Tilbyr Viaplay på kjøpet

   Kommunikasjonsdirektør for Canal Digital Satelitt, Tormod Sandstø, bekrefter uenigheten med TV 2.

   – Status er som sist at vi ikke har noen avtale om denne kanalen, sier Sandstø.

   Han mener likevel at uenigheten ikke er krise for dem som har Canal Digital Satelitt.

   – Våre kunder som har Viasat Sport får en bruker på Viaplay uten ekstra kostnad, opplyser Sandstø.

   Han legger til at det ikke er uvanlig at nye kanaler og innhold oppstår.

   – Derfor jobber vi hver eneste dag med å vurdere det innholdet og de kanalene som tilbys oss, for igjen å over tid sette sammen det vi tilbyr kundene våre. Dermed er det ikke noe uvanlig at det kommer en ny kanal, men som det som i andre tilfeller ofte tar tid å etablere i markedet. TV Sport 1 er en kanal som bare er litt over to uker gammel, sier Sandstø.

   Altibox: - Ikke mottatt tilbud

   – Uansett er det viktigst for oss å fortelle kundene at vi har et komplett Champions League-tilbud som kan ses gjennom Viasport, tilføyer Sandstø.

   En annen stor distributør, Altibox, bekrefter at de har vært i dialog med TV 2.

   – Men så langt har vi ikke mottatt noe konkret tilbud på den nye sportskanalen TV 2 Sport 1, slik det hevdes fra deres side. Det er derfor vanskelig å mene noe om tidsperspektivet, sier Lars Rasdal som er kommunikasjonsrådgiver i Altibox.