FØRSTE TRIUMF: Kåre Ingebrigtsen makten endelig å ta en hjemmeseier som trener i Brann. Her jubler han med tremålsscorer Daouda Bamba. FØRSTE TRIUMF: Kåre Ingebrigtsen makten endelig å ta en hjemmeseier som trener i Brann. Her jubler han med tremålsscorer Daouda Bamba. Foto: Marit Hommedal, NTB

Jubel-uke for Brann: – Vi ser meget sterke ut

BERGEN (VG) Kåre Ingebrigtsen (55) opplever endelig en flytsone i Bergen. Seks dager med to seire smaker ekstra godt.

Nervøsitet og hoderisting hos Bergens befolkning har blitt erstattet med meget godt humør. Kåre Ingebrigtsen strakk armene i været, smilte og jublet etter 3–1 over Aalesund – den første hjemmeseieren i Eliteserien siden juli.

– Det var godt for oss å få seks poeng denne uken. Og det er gode prestasjoner i bunn som ligger bak at de er fortjente, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.

Plutselig har Brann skaffet seg en luke til nedrykksplassene – Strømsgodset på kvalifisering er syv poeng bak, foran dagens bortemøte med Kristiansund. Med tap for Drammen-laget der ser det meget lyst ut for Brann foran de fire siste kampene.

Først var Ingebrigtsen tilbake på Lerkendal etter den turbulente RBK-avskjeden sommeren 2018. Sammen med assistenttrener Eirik Horneland, som forsvant fra trønderklubben i sommer, tok de en solid revansj og stjal alle poengene fra sistnevntes etterfølger som hovedtrener i Rosenborg, Åge Hareide.

Nå var det forgjenger i Brann, Lars Arne Nilsens tur. Det endte med totaldominans. Se målene her:

Snudde uroen

– Hva betyr det for deg personlig å stå suverent seirende igjen etter denne uken?

– Den definitive gevinsten er at vi ser «sånn her ut». Vi tør å spille på Lerkendal og skaper sjanser. Vi dominerer i 90 minutter mot Aalesund. Det viktigste for meg og Eirik er at spillergruppa tar til seg ideene våre og at vi får slike prestasjoner.

Før tirsdagens kamp hadde ikke Brann vunnet en seriekamp på tre måneder. De lå ett poeng over kvalifiseringsplassen for nedrykksspill. I tillegg var Brann rammet av corona-karantener og uro i spillertroppen tett opp mot møtet med RBK.

Sterke på treningsfeltet

Nå forteller Ingebrigtsen om meget gode treningsøkter i etterkant.

– Vi har nådd en formtopp nå. Vi ser meget sterke ut og gleder oss til de siste fire kampene når de andre klubbene kanskje er mest lystne på juleferie.

– Det var viktig for oss å få svar at vi er på rett vei. Kvaliteten og intensiteten på trening betaler seg ut i kamp, følger midtstopper Vegard Forren opp.

I Eliteserien gjenstår Viking (b), Sarpsborg (h), Start (b) før serien avsluttes med hjemmekamp mot Odd 19. desember.

Med nedrykksstreken foreløpig på avstand kan de begynne å bygge det som, ifølge Ingebrigtsen selv, skal være et lag i toppen i 2021.

– Vi bygger på en lest vi lager nå og skal utvikle den. Vi ser veldig lette ut i beina nå, sier Ingebrigtsen.

Daouda Bamba har fire mål på to kamper og er blitt en leder i front sammen med Robert Taylor.

– De har fått et lag som fungerer bedre. Vi står høyere og gjør at de to står gunstigere til. Samtidig er Bamba flinkere nå, og smartere i boksen før han stuper inn. Han ser bra ut, sier Ingebrigtsen.