Pape Habib Gueye har skværet opp med AaFK.

Pape Habib Gueye har skværet opp med AaFK. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN NORWAY

AaFK hevder å ha skværet opp med stortalentet

Partene skal være enige om å se framover etter Pape Habib Gueyes utblåsing i Sunnmørsposten.

Fredag i forrige uke gikk Pape Habib Gueye ut i Sunnmørsposten med at han ønsket å forlate klubben. Han la skylden på det han beskrev som manglende tillit fra Lars Bohinen.

– Jeg har ikke lyst til å spille en sesong til i 1. divisjon, for jeg vil heller spille i eliteserien. Det beste for meg, er å reise til en klubb der treneren viser at han tror på meg og viser meg tillit, sier Gueye.

Bohinen var klar på at han ikke kom til å la Gueye spille mye i treningskampene, så lenge 19-åringen hadde fokus på feil ting.

– Har lidd av den holdningen

– Fra dag én etter at Pape kom tilbake fra ferie, har han sagt at han vil bort. Pape har vært veldig tydelig på at han ikke ønsker å bli værende i AaFK. Normalt sett hadde han spilt mer enn han har gjort i år, men jeg er ikke interessert i å bruke en spiller som har fokuset sitt helt andre steder og vil bort. Hele treningsarbeidet hans har lidd av den holdningen han har vist de første seks ukene, sa AaFK-treneren.

Gueyes agent, Cedric Mazet, var oppgitt over situasjonen som hadde oppstått.

– Det er noe vi kunne løst på ti minutter da Pape kom tilbake fra ferie, og hadde en klar og ærlig dialog med treneren. Problemet er at treneren ikke vil kommunisere med Pape om dette. Hvordan skal Pape vite hva han skal gjøre for å utvikle seg videre når hovedtreneren ikke vil snakke med ham?, sa Mazet.

– AaFK ønsker å hjelpe Pape

Tirsdag ettermiddag har AaFK sendt ut ei pressemelding der de hevder at partene har skværet opp, og er fast bestemt på å fortsette samarbeidet.

– Pape har ikke hatt fokus på sine arbeidsoppgaver siden han returnerte til klubben i januar. Dette har medført at han ikke har prestert verken på treningsfeltet eller i kamp. Pape er en ung spiller med et stort potensial, men han har fremdeles mye å jobbe med. AaFK ønsker å hjelpe Pape med å ta store og viktige utviklingsteg, men da kreves det fullt fokus og tilstedeværelse fysisk og mentalt fra spilleren. Dette er han innforstått med, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

I pressemeldingen står det at AaFK har hatt en gjennomgang med Gueye rundt det interne reglementet, som spillerne selv har utformet.

Klubben har understreket hva salgs regningslinjer som gjelder i klubben. AaFK hevder at 19-åringen har akseptert dette, men det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer rundt dette.