AaFKs daglige leder Geir S. Vik er bekymret for hvor mange millioner kroner klubben taper på at sesongstarten er utsatt. Han håper det er mulig å få inn flere enn 500 tilskuere på Color Line stadion når serien starter igjen.

AaFKs daglige leder Geir S. Vik er bekymret for hvor mange millioner kroner klubben taper på at sesongstarten er utsatt. Han håper det er mulig å få inn flere enn 500 tilskuere på Color Line stadion når serien starter igjen. Foto: Marius Simensen

AaFK mener 500 tilskuere på stadion er for lavt. Dette er antallet klubben mener er forsvarlig

AaFK har tapt et betydelig antall millioner på at seriestarten er utsatt. Spørsmålet er hvor mange millioner det er mulig å hente inn igjen?

Lørdag i forrige uke bestemte regjeringen og kulturminister Abid Raja at forbundet mot større kultur- og idrettsarrangementer, som gjelder arrangement med over 500 personer, forlenges til 1. september.

Det betyr med andre ord at hvis eliteserien kommer i gang før 1. september, så kan ikke AaFK har flere enn 500 tilskuere på Color Line stadion.

– En viss forskjell

– Foreløpig så er vi litt avventende, men vi hadde selvfølgelig håpet på å kunne starte med en større del av publikum på kampene, sier daglig leder Geir S. Vik til Sunnmørsposten.

Men han peker på at det er en viss forskjell på å ha 500 på et stadion med plass til over 10.000, enn hvis det er snakk om et innendørs kulturarrangement i en sal.

– Jeg tror det er forsvarlig med 2500 mennesker på Color Line stadion når man forholder seg til dagens smitteregelverk, som er rundt 1/4 av kapasiteten på stadion, sier Vik.

Vil bygge ny struktur

– Hvordan skal dere få til det?

– Vi kunne delt inn publikum i soner. Vi har mulighet til å kjøre ut nummererte billetter til samtlige, slik at det hadde vært avstand både når det gjelder benkerader og mellom setene. Vi kan gjøre det slik at seksjonene på stadion går inn og ut i puljer. Det handler om å bygge en struktur rundt kampene, som gjør at det er mulig med 2500 tilskuere, sier AaFKs daglige leder.

Vik understreker at han ikke har diskutert en slik type løsning med kollegene i andre klubber, men han regner med dette kan bli en tematikk denne uka.

–Betydelig millionbeløp

– Det som er viktig nå, er å få vite når det er mulig å drive kontakttrening, som er første indikasjonen før vi kan sette opp en spillplan. Det blir avgjørende for oss å se hvor mange kamper det vil være snakk om før 1. september, sier han.

– Hvor mye har dere tapt på den utsatte seriestarten?

– Jeg har ikke lyst til å gå inn på hvor mye det er konkret, men det er snakk om et betydelig millionbeløp. Noe kan vi hente inn igjen, men det kommer helt an på når vi kan starte igjen og hvordan det skal gjøres, sier Vik.