Jürgen Klopp og Liverpool har hatt et tungt 2017 så langt. Jürgen Klopp og Liverpool har hatt et tungt 2017 så langt. Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix

Presset Klopp: - Vi må takle kritikken som kommer

Liverpool har hatt en grusom start på 2017. Jürgen Klopp vet det er mange kritiske røster rundt laget om dagen, men ber spillerne konsentrere seg om kvalitet.

Liverpool har kun vunnet én av ti kamper så langt i år. Marerittet fortsatte mot Hull lørdag, da «tigrene» vant 2–0. Dermed har Merseyside-laget tapt terreng i tetkampen i Premier League.

– Vi må takle kritikken som kommer, det er klart. Hundre prosent. Vi må tenke på dette, reagere, finne svar, sier Liverpool-manager Klopp til Sky Sports.

– Vi har fortsatt kvaliteten som vi viste i høst, men vi er nødt til å vise det, legger tyskeren til.

Brede Hangeland, tidligere landslagskaptein og nå fotballekspert i TV 2, feller en knusende dom over Liverpools form.

– Dette er full krise. Liverpool imponerte før jul, men nå ser det blytungt ut, sier han til kanalen.

Mesterligahåp

Klopp fikk spørsmål om han frykter mesterligaplassen kan ryke. Etter 24 serierunder ligger Liverpool på femteplass. Det er ett poeng opp til Arsenal som har den siste mesterligaplassen.

– Hvis vi spiller som i 1. omgang mot Hull, så ja, men jeg vil ikke snakke om dette nå. Vi må først finne tilbake til vårt beste. Da kan folk bedømme oss og sjansene våre, sier Liverpool-manageren.

Han peker på manglende effektivitet i kampen mot Hull.

– Prestasjonen i 1. omgang var altfor svak, men det var bedre etter pause. Vi fikk flere gode sjanser, men vi klarte ikke å omsette dem. Vi burde ha scoret, sier Klopp.

– Vi må jobbe for å snu det. Vi må jobbe for å fortjene det, tilføyer han.

Rustne?

Liverpool-manageren antydet at stjerner som Philippe Coutinho og Sadio Mané ikke var på sitt toppnivå lørdag.

– Når man har vært med i Afrikamesterskapet (Mané) eller vært ute med skade en stund (Coutinho), da mister man litt rytme. Men jeg ønsker ikke å finne unnskyldninger, sier Klopp.

Han skal gjøre alt for å få laget tilbake i toppform.

– Vi (trenerteamet) skal dytte guttene i riktig retning. Kvaliteten i laget er der ennå, gjentar Klopp.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Hull lørdag. Backen fikk seg en smell i ansiktet tidlig i oppgjøret, men holdt seg på banen. Adama Diomandé var ubenyttet reserve for vertene. Markus Henriksen er for tiden ute med en skulderskade.