Toppscorer Harry Kane markerte seg umiddelbart da han fikk sjansen på landslaget. Tottenham-spissen scoret etter bare 79 sekunder i treningskampen mot Litauen. Toppscorer Harry Kane markerte seg umiddelbart da han fikk sjansen på landslaget. Tottenham-spissen scoret etter bare 79 sekunder i treningskampen mot Litauen.

Han er den nye kjæledeggen Fotball-England ikke får nok av

— Du kan føle entusiasmen for Harry Kane i hele landet, sier Wayne Rooney.

«He’s one of our own», har Tottenham-fansen sunget om Harry Kane hele sesongen.

Nå er snart hele England i ferd med å gjøre det samme, trykke 21-åringen til sitt bryst. For Kanes debutscoring for England på Wembley, etter bare 79 sekunder på banen, var så mye mer enn bare et mål.

Det var et mål for fremtiden i en tid da engelsk fotball og Premier League domineres så til de grader av dyre utlendinger. Nå blir Kane hyllet som en av de neste store.

Direkte kl 20.45:Italia-England

— A nation goes mad for Kane , melder Daily Mail.

— Det er fint når eventyr blir virkelighet, sier landslagssjef Roy Hodgson og sender Kane på banen fra start i Englands privatlandskamp borte mot Italia i kveld.

— Du kan føle entusiasmen for Kane i hele landet, forteller kaptein Wayne Rooney.

Mange engelske smeller

Engelsk fotball har gått på mange smeller. England var utslått av VM i fjor før siste gruppespillkamp. Og i Europa-cupene var det ingen engelske lag som kvalifiserte seg for kvartfinalene.

Engelsk fotball har vært sulteforet på egen og nye helter. Invasjonen av utlendinger har fått mye av skylden for at nasjonen ikke har klart å utvikle egne spillere.

Men nå har de kanskje funnet ham, «frelseren». For Harry Kane, som har scoret 29 mål på 43 Tottenham-kamper denne sesongen, er ekte vare.

I en tid der lagene mer og mer har distansert seg fra fansen, representerer Kane en slags gjenforening.

En lokal unggutt fra Nordøst-London, som har gått gradene i egne rekker, men også blitt lånt ut hit og dit (Leyton Orient, Millwall, Norwich, Leicester) fordi Tottenham ikke helt visste hva de skulle gjøre med den lovende unggutten. Han var god, men spørsmålet var om han var god nok. Og det var langt fra opplagt at han var Premier League-materiale.

— Du kunne se det fra første dag, at han hadde et brennende ønske om å forbedre seg som fotballspiller. Om det er én ting jeg kan si om han, som jeg desseverre ikke kan si om alle unge fotballspillere, er at han har lidenskapen for spillet. Han elsker fotball, han elsker å spille, han elsker å score mål, sier tidligere England- og Tottenham-spiss Clive Allen, som tok imot Kane som 16-åring og trente ham på klubbens juniorlag.

Kane var ikke spesielt rask. Han var ikke ekstremt sterk. Men han jobbet hele tiden med detaljene. Ønsket var så sterkt om å bli bedre. Og så har han en viktig egenskap, som vi har sett så ofte det siste året: Harrry Kane er der til riktig tid, nesten hele tiden, og derfor er det blitt mange mål.

Fast på Tottenhams hjemmekamper

Han debuterte for Tottenhams A-lag mot Sunderland 7. april 2014. Nøyaktig ett år senere har han scoret 29 ganger for A-laget. Og tar du med mål for England U21 og A er det antallet mål oppe i pene 38 for «The Hurricane ».

«He’s one of our own», synger Tottenham-fansen.

Det er et veldig presist vers. For Harry Kane vokste opp i Chingford, tre kilometer i luftlinje fra Tottenhams hjemmebane White Hart Lane. Han gikk på alle hjemmekampene og sang for sine helter på banen.

— Jeg pleide å synge for Teddy Sheringham, han var et stort idol, og Robbie Keane. Å høre fansen synge mitt navn i de store kampene, betyr mye for meg, sa Kane i et intervju med The Guardian før jul.

Varslet livstidskontrakt

Han signerte ny kontrakt med Tottenham i februar og uttrykte da at det ikke var hans siste signatur. Kane sa at han kunne tenke seg å bli i Tottenham hele karrieren.

— Tottenham er en fantastisk klubb for en som er på vei oppover. Jeg hadde elsket å spille her så lenge som mulig, sa han til London Evening Standard om en mulig livstidskontrakt.

Det er mange fotballspillere som tidligere har sagt at de ønsker å bli karrieren ut i en klubb, men så har det vist seg at det kun har vært tomme ord.

Og det kan være at Harry Kane stagnerer.

Men inntil videre er han et stort fremtidshåp. For Tottenham. For England. Og ikke minst supporterne, som uke etter uke må heie på svindyre importer.

Men Kane er ekte vare. En av tribunesliterne. «One of our own ».