Oppholdet i Odd ble ingen suksess for Pape Paté Diouf. Neste stoppested kan bli Aalesund.

Oppholdet i Odd ble ingen suksess for Pape Paté Diouf. Neste stoppested kan bli Aalesund. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Derfor sa Aalesund-aktuelle Diouf nei til utlandet

Pape Paté Diouf fikk tilbud fra en utenlandsk klubb, men takket nei av to spesielle årsaker.

MARBELLA: Senegaleseren er i Spania på prøvespill med Aalesund. Han er åpen for å skrive kontrakt med 1. divisjonsklubben.

– Jeg mener Aalesund var uheldige som rykket ned i fjor, det er ikke et dårlig lag. Jeg er interessert i å spille for Aalesund, fordi jeg tror de går rett opp igjen til eliteserien, sier Diouf til Rbnett.

Ferdig i Odd

Han spilte for Odd sist sesong, men kontrakten ble ikke forlenget.

– Det gikk bra for meg i Skien, men det er langt unna Molde. Det er positivt for meg hvis jeg kan spille fotball et sted som er nærmere familien, sier Diouf, som har kone og barn i Molde.

Etter sesongslutt reiste han hjem til Senegal på besøk i fire uker. I januar var han i Molde og trente på egen hånd.

– Det var tøft for meg i starten med Aalesund, fordi jeg ikke hadde spilt fotball på to måneder. Jeg har løpt og trent i gymmen, men det blir ikke den intensiteten som trengs for å komme i skikkelig form. Jeg kommer heldigvis fort i form, så jeg merker stor forskjell allerede, sier han.

 Aktuell for Aalesund: Pape Paté Diouf har spilt treningskamper mot Rostov og Start i Marbella denne uka.

Aktuell for Aalesund: Pape Paté Diouf har spilt treningskamper mot Rostov og Start i Marbella denne uka. Foto: Kristian Stenerud

Han var på banen både mot Rostov lørdag og mot Start onsdag kveld.

– De spurte om jeg ville trene med dem, og det passer bra siden det er så nært Molde. Jeg synes det har gått ok og vil gjerne fortsette i Aalesund. Om det blir ett eller flere år er ikke så viktig, jeg vil bare spille fotball igjen. Jeg har ikke fått noen tilbakemeldinger fra klubben, men regner med de tar en avgjørelse når vi kommer tilbake til Norge i helga. Det er agenten min (Jim Solbakken) som har kontakt med dem, sier Diouf.

Han sier at han hadde flere andre muligheter før han sa ja til å trene med Aalesund.

– Det var et annet norsk lag som var interessert. Det var også en henvendelse fra utlandet, men den sa jeg nei til med en gang. De ville at jeg skulle droppe agenten min og signere direkte med klubben, det var ikke aktuelt. Uansett vil jeg helst spille i Norge, sier Diouf, som ikke ønsker å fortelle hvilken klubb eller nasjon som var på banen.

Har hus i Molde

Angriperen vil se seg om etter andre muligheter dersom det ikke blir avtale med Aalesund.

– Jeg er 31 nå og har fire-fem år igjen som fotballspiller. Jeg er åpen for å flytte litt på meg, men basen min vil alltid være i Molde. Der har jeg kjøpt hus og der bor familien. Jeg har norsk pass og Molde er hjemme for meg, sier Pape Paté Diouf.

Senegaleseren spilte for Molde fra 2006 til 2011. Han var toppscorer i MFK da han ble solgt til FC København for 17 millioner kroner. Etter lite spilletid og utlån til Molde og Esbjerg, returnerte han til MFK fra 2014 til 2016. Så spilte han for Odd til kontrakten gikk ut før nyttår.