Jerv feirer 1-0-målet til Tonny Brochmann. Jerv feirer 1-0-målet til Tonny Brochmann. Foto: Herman Folvik

Jerv vant igjen - forsterket opprykksdrømmen

Jerv slo Ull/Kisa 1-0 etter mål av Tonny Brochmann. Med det legger Grimstad-laget press på Sandefjord som møter Raufoss torsdag. Samtidig tapte serieleder Kristiansund.

Jerv har nå vunnet fem strake kamper. På eget gress står de nå med seks strake trepoengere.

— Vi er gode på å ikke bry oss om tabellen. Vi kan fort tape, det er åtte kamper igjen, og da er ingen fornøyd. Kampen i dag er jeg middels fornøyd med. Første omgang er sirup. Jeg skulle ønske vi hadde bedre tempo. Utover andre omgang ser vi at vi holder bedre enn Ull/Kisa. Da kommer sjansene etter hvert og det er en fortjent seier. Det gleder vi oss mest over i dag, sier Arne Sandstø, Jerv-trener, til Fædrelandsvennen.

— Vi tar kun en kamp av gangen. Det sier vi hele tiden. Det er et kjedelig svar, det vet jeg godt, men det er nødt til å være sånn. Det blir spennende, sier matchvinner Brochmann som feiret med en sportssjokolade.

Tre poeng bak serielederen

Jerv er med det oppe på 42 poeng og innehar andreplassen. Kristiansund er nå kun tre poeng foran med sinde 45 poeng etter 1-2-tapet mot Kongsvinger. Sandefjord ligger på tredjeplass med 39 poeng, og spiller først torsdag.

— Vi kan ikke tenke på KBK, men det er gode nyheter at de gir bort poeng. Vi må det for at vi skal komme forbi dem. Det blir gøy. Det er dette vi alle liker. Spenning i toppen, det kan enten bli stor jubel eller stor skuffelse. I min periode har vi nok ikke vært bedre, sier Christopher MacConnacher.

Vis fakta ↓
Jerv-Ull/Kisa 1-0 (0-0)

Jerv har ikke vært så nære et opprykk til øverste divisjon på 32 år. Jerv skal også ha både Kristiansund og Sandefjord på hjemmebane i løpet av sesongavslutningen.

— Det blir to tøffe kamper. Det er to av de beste lagene. Det er helt åpne kamper. Tabellen er helt åpen fortsatt, sier Hagen.

Jerv måtte vente lenge på scoringen, men da den endelig kom var den vakker. Andreas Hagen gjorde et glitrende forarbeid og serverte Tonny Brochmann på gullfat etter 67 minutter. Dansken kunne ikke unngå å score, og sendte Jerv til himmelen med den sjette strake seieren eget felt foran 1450 tilskuere på Levermyr. Jerv spilte en strålende andre omgang.

— Det var veldig deilig. Jeg spilte elendig i første omgang og var forbanna i pausen. Da skulle jeg ut å levere i andre omgang, og det klarte vi. Det er godt. Jeg var ikke så stressa. Vi har mye av spillet i første omgang og det går mest på presentasjon. Vi visste at det ville komme mer rom, men man lengter alltid etter den første scoringen, sier Andreas Hagen, som hadde målgivende pasning.

Kjedelig før pause

Første omgang ble ingen festopplevelse i Grimstad. I likhet med himmelen var den heller grå og kjedelig. Jerv kom til en tidlig sjanse ved Ulrik Berglann etter at Tonny Brochmann hadde spilt opp Berglann selv. Han vridde ut til Espen Knudsen på høyrebacken. Han avanserte med ballen noen meter og slo tidlig inn i Ullensaker/Kisas 16-meter.

Ballen ble møtt av en Berglann som skjærte innover i feltet og avsluttet på volley i stor fart. Dessverre for hjemmepublikummet var forsøket til nordlendingen svakt, og ballen gikk flere meter over målet til Sean McDermott, fra Vågsbygd, i Ull/Kisa-buret.

Blokkerte muligheter

Jerv fikk et tak på kampen, men gjestene kjemper for å overleve og viste heroisk innsats de første 45 minuttene på Levermyr. De lå lavt i en 4-5-1-formasjon og Jerv trøblet med å trenge gjennom dem. Det endte med at Arne Sandstøs gutter hadde mest ball i den bakre fireren, mens de ble stoppet når de nærmet seg målet.

Etter 36 minutter fikk Jerv et par halvsjanser på rad og rekke i samme angrep. Ulrik Berglann, Tonny Brochmann og Andreas Hagen prøvde seg alle på et skudd inne i straffefeltet til gjestene, men Ull/Kisa blokkerte samtlige forsøk. Selv hadde Ull/Kisa en og annen småfarlig kontring ved sine raske spillere i Fredrik Krogstad, Nicolay Solberg og Kristoffer Ødemarksbakken uten at de skapte en sjanse. Lagene gikk med det til pause på 0-0.

Gjestene farlig frempå

I andre omgangs første minutt kom Ødemarksbakken og Ull/Kisa til en skummel mulighet etter klønete keeperspill av Øyvind Knutsen som feilberegnet en ball. Faktisk hadde spissen til gjestene åpent mål, men fra skrå vinklet evnet han ikke å treffe mål og den gikk i nettveggen.

Noen minutter senere misbrukte Jervs unge venstreback, Kristoffer Tønnesen, en bra frisparkmulighet fra drøye 20 meter. Forsøket var både løst og upresist. Etter 61 minutter prøvde Fredrik Krogstad et langskudd som var farlig. Øyvind Knutsen måtte strekke seg langt for å redde ballen.

Lind i stolpen

Alexander Lind kom inn for en svak Papa Sow etter 61 minutter, og ga Jerv umiddelbart mer å fare med på topp. Jerv tok som nevnt ledelsen etter 67 minutter ved Brochmann. Grimstad-laget fortsatte å spille bra etter 1-0-målet. Etter 73 minutter traff Lind stolpen med et skudd som gikk via en forsvarer fra bortelaget.

Med åtte minutter igjen var Hagen nære å score selv, men volleyforsøket fra kort hold ble blokkert og gikk kun til corner. Etter 87 minutter så alle på Levermyr 2-0 da Alexander Lind fikk et glimrende innlegg fra Joachim Edvardsen. På bakre stolpe headet Lind godt på mål, men Sean McDermott vartet opp med et tigersprang. På overtid hadde McDermott nok en god redning da han stoppet Brochmann som var alene med han.

Jervs neste kamp er borte mot Mons Ivar Mjeldes Fredrikstad søndag aften. Deretter venter to uker kampfri.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med mer.