Det får VG opplyst fra sentralt plasserte kilder onsdag ettermiddag.

Nyheten kommer etter uker med offentlig krangel mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og ledelsen i Norges Skiforbund.

Skiforbundet vil kvitte seg med Bråthen etter 17 år i jobben som sportssjef for hopplandslaget. Bråthen har svart med å saksøke arbeidsgiveren sin.

Erik Røste ble valgt til skipresident i 2012. Dersom Buskerud får aksept for et ekstraordinært forbudsting, så kan styret til Røste være i spill.

«Uavhengig av utfallet av pågående personalkonflikt har ikke Buskerud Skikrets tillit til at sittende skistyre vil være i stand til å gjenopprette nødvendig tillit og omdømme overfor sponsorer, frivillige, aktive og alle andre som er opptatt av skisporten. Buskerud Skikrets varsler med dette at vi har til hensikt å bidra til umiddelbare endringer i den politiske organisasjonen. Det innebærer ekstraordinært skiting i Norges Skiforbund», heter det i et brev som Buskerud Skikrets sendte til sentralleddet i forbundet onsdag ettermiddag, og som Adressa har fått en kopi av.

Senere onsdag kveld meldte Akershus Skikrets, som også har uttrykt misnøye tidligere, at de vil ta ta med et forslag til løsning som «presenteres partene før kretsledermøtet» kommende helg. «Vi mener at denne løsningen vil være bedre enn et mistillitsforsag», heter det i uttalelsen.

For at det skal avholdes ekstraordinært ski-ting, så må minst 25 prosent av de stemmeberettigede på forrige forbundsting be om dette skriftlig.

Norges Skiforbund består av 16 kretser.

Buskerud skikrets, som har base i Drammen, består av 93 klubber og huser omtrent 9500 medlemmer.

Kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund bekrefter overfor NTB at styret og kretslederne har mottatt brevet:

– Det er planlagt møter med både kretsledere og skistyret senere denne uka, og dette blir tema da, skriver han i en SMS.