I duell med Aston Villa-keeper Emiliano Martínez fikk Erling Braut Haaland seg en trøkk.

TV-bildene fanget opp at han fikk behandling litt senere i omgangen, og i pausen ble han byttet ut på stillingen 3–0.

– Jeg har snakket med legene, og de mente vi ikke skulle ta noen sjanser. Jeg var enig med legene. Jeg tror ikke han er skadet, men vi får se i morgen, sa Manchester City-manager Pep Guardiola på pressekonferansen etter kampen – og la til:

– Forhåpentligvis kan han spille onsdag. Hvis det er en risiko, så kommer han ikke til å spille.

Da venter nemlig ligaleder Arsenal i det som kan bli svært avgjørende i kampen om seriegullet.

Før Haaland ble byttet ut, rakk han å vise frem noe av det han kan aller best.

For da nordmannen krummet nakken og stormet i bakrom etter et Kevin De Bruyne-gjennomspill, var han tilbake i sitt ess: Med fart, styrke og råskap gjorde han nesten hele jobben selv.

Pasningen ble brutt av stopper Calum Chambers, men lynraske Haaland snappet ballen. Deretter rykket han ned mot dødlinjen og hamret ballen inn foran mål, hvor Ilkay Gündogan enkelt kunne spasere inn 2–0 for Manchester City.

– Sånn bruker du Haaland, skrev Sky Sports-eksperten Jamie Carragher på Twitter, før han senere utdypet:

– Han er så rask og kraftfull at det ikke engang trenger å være en god pasning. City burde spille den pasningen fem-seks ganger hver omgang, hvis ikke sløser de med Haalands styrker.

Se situasjonen her:

– Kan ha valgt feil klubb

Carraghers tweet er myntet på en diskusjon som han hadde med Micah Richards og Graeme Sounes etter tapet for Tottenham forrige helg.

– Jeg synes vi bare ser 60 prosent av hva Haaland kom. Han kom fra Dortmund som var et kontringssterkt lag som spilte direkte. Da så man den vanvittige farten hans, men det gjør vi ikke nå. Han kan faktisk ha valgt feil klubb for å få det beste ut av ham, argumenterte Carragher.

Med 25 mål på 21 seriekamper (inkludert Villa-kampen) er det kanskje ikke så rart påstanden vekker oppsikt.

– Hvis man scorer så mange mål, så passer man inn i laget. Spillestilen vår har endret seg litt på grunn av Erlings kvaliteter. Både han og vi har måttet tilpasse oss. Vi har hatt noen fantastiske kamper denne sesongen, og jeg kan huske at det bare er noen uker siden han ble hausset veldig opp, svarte lagkamerat Ilkay Gündogan overfor Sky Sports Germany.

Foto: Sofascore

Grafikk: Sofascore.com

Byttet ut til pause

Det var også tyskeren som var sist på ballen da Haaland viste seg frem fra sitt beste. Det ble kun én omgang på nordmannen, som ble byttet ut til pause etter å ha fått seg en smell i duell med Aston Villa-målvakt Emiliano Martínez. TV-bildene viste også at han mottok behandling.

Med kamp mot Arsenal på onsdag var det kanskje heller ingen grunn til å ta noen sjanser på stillingen 3–0.

BEHANDLING: Erling Braut Haaland fikk tilsyn da det ble stopp i spillet. Tidligere i kampen hadde han kollidert med Emiliano Martínez, og til pause ble han byttet ut. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters / NTB

Rodri nikket Manchester City i føringen på en corner. Så scoret Gündogan, før Jack Grealish gikk i gresset etter å ha blitt hektet av tidligere lagkamerat Jacob Ramsey.

Det var imidlertid ikke Erling Braut Haaland som steg frem etter at dommeren hadde pekt på straffemerket. Isteden var det Riyad Mahrez som fintet ut den argentinske straffekongen fra VM i Qatar.

Etter pause reduserte Ollie Watkins, men seieren var aldri i fare. Manchester City er tre poeng bak Arsenal, med én kamp mer spilt, før onsdagens toppkamp i London.

Husk Super Bowl på VG+ Sport i kveld: