– Jeg skulle ønske at det var en løgn. Det er så strenge regler. De er så intense. Nå må du forlate landet 48 timer etter øvelsen din ... Vi forstår, men det suger, sier Hunter Woodhall, medaljekandidat på 100 meter og 400 meter i sommerens paralympiske leker, til NBC.

– Vi går åpenbart for gull, men en medalje er omtrent like stort som en hvilken som helst idrettsprestasjon, sier Woodhall.

Han er født med en sjelden sykdom som medførte at føttene ikke utviklet seg. Før han fylte ett år, ble de amputert under knærne. Men det stoppet ham ikke fra å lære seg å løpe. Som 17-åring dro han hjem med sølv på 200 meter og 400 meter fra de paralympiske lekene i Rio.

Året etter møtte han stjerneskuddet Tara Davis på et friidrettsstevne.

USAs OL-HÅP I LENGDE: Tara Davis (f.v.) sammen med uttaksvinner Brittney Reese og Quanesha Burks. Foto: Kirby Lee / X02835

Da han hadde sikret plassen i PL, kastet han seg på flyet fra Minneapolis til Eugene for å se henne kvalifisere seg til OL. Hun sikret Tokyo-billett med et hopp på 7,04 meter i lengdekonkurransen.

– Å ha ham her var helt utrolig. Å klemme ham og familien min etterpå var veldig, veldig spesielt, sa hun etter at OL-plassen var sikret.

Nå regnes hun som en medaljekandidat – men den klemmen kan hun se langt etter i OL.

Tara Davis’ siste øvelse blir trolig lengdefinalen i 3. august, mens Woodhall skal i aksjon noen uker etter at hun har forlatt OL-byen Tokyo.

Duoen omtales som «friidrettens power couple» i amerikanske medier, og er minst like populære utenfor banen. Til sammen har de nærmere tre millioner følgere på TikTok.

Så snart sommerens store mål er overstått, flytter stjerneparet under samme tak. Med seg tar Davis hunden Milo og katten Azula.