Brannvesenet i Los Angeles County har vært anklaget for å ha tatt bilder med mobiltelefoner av kroppene til ofrene etter ulykken som krevde ni menneskeliv.

Superstjernen Kobe Bryant og datteren Gianna var blant de døde.

Minst åtte ansatte i brannvesenet har blitt anklaget for å fotografere, og så delt bilder videre til kolleger, og i noen tilfeller familiemedlemmer og venner.

Etter tre timer rådslaging kom i dag en føderal jury frem til slutningen: Kobe Bryants enke blir tilkjent 16 millioner dollar i oppreisning for at hennes føderale rettigheter ble krenket. Det tilsvarer over 150 millioner norske kroner.

Også Christopher Chester, en annen etterlatt etter ulykken ble tilkjent oppreisning, for 15 millioner dollar. Den samlede erstatningssummen var dermed 31 millioner dollar.

Bryant brast i gråt da kjennelsen ble kjent, skriver CNN. Hun omfavnet sin andre datter Natalia, og forlot rettsbygningen i Los Angeles uten å gi noen kommentarer.

Bryants advokater hadde i utgangspunktet bedt om 75 millioner dollar for å ha påført henne som overlevende følelsesmessig lidelse.

Juryen slo også fast at LA County og brannvesenet ikke hadde bidratt med tilstrekkelig opplæring og klargjort regler, noe som igjen førte til at Bryants rettigheter ble krenket.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev vi at Vanessa Bryant var tilkjent 31 millioner dollar i erstatning. Det riktige er at hun ble tilkjent 16 millioner dollar. Den samlede erstatningssummen var 31 millioner dollar. Feilen ble rettet 25.08.22 klokken 08.55.