Norge feirer scoring mot Tyskland under VM i Danmark i fjor. Norge feirer scoring mot Tyskland under VM i Danmark i fjor. Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

TV-rettighetene til ishockey-VM er solgt

De neste VM-sluttspillene skal gå på Viasat-plattformen.

NENT Group har sikret seg TV-rettighetene til de fem neste verdensmesterskapene i ishockey.

VM-sluttspill i Slovakia i mai skal sendes på Viasat 4, Viasport og Viaplay. Norges kamper vil bli vist på Viasat 4.

Torsdag ble det kjent at NENT Group har sikret seg rettighetene til verdenscup i langrenn, hopp, alpint og flere andre vinteridretter fra 2021/22-sesongen. Også ski-VM var en del av pakken.

NRK mistet dermed det som har utgjort 40 prosent av kanalens vintersportspakke.

    Nå har NENT Group også fått på plass en femårig avtale om ishockey-VM.

    – Sportsinnhold samler seerne foran TV-skjermen, og vi er svært fornøyde med rettighetene vi nå har sikret oss. Rettighetene til ishockey-VM passer perfekt inn i rekken av de nyervervede vintersportsrettighetene og ellers sterke hockey-rettighetene vi tilbyr på NENT Groups kanaler og plattformer, sier administrerende direktør Vegard Klubbenes Drogseth.

    Vegard Klubbenes Drogseth, administrerende direktør i NENT Group, kjøper rettigheter på løpende bånd. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

    – Ishockey-VM er en svært god sportsrettighet, og vi gleder oss til å kunne følge Norge i aksjon mot verdens fremste hockeynasjoner i årene som kommer, sier sportssjef Anne Tufte.

    VM arrangeres i Sveits i 2020, Hviterussland/Latvia i 2021, Finland i 2022 og Russland i 2023.