Det bekrefter daglig leder i FKH, John Harald Log.

– Det blir lokalt, og det er en som mange er glad i. Det blir en kjekk høst, sier han.

Søderlund spilte i FK Haugesund, og fikk sitt gjennombrudd der gjennom 2012-sesongen. Det endte med 10 mål på 29 kamper, og den påfølgende sommeren meldte han overgang til Rosenborg.

Siden har det blitt en periode i Frankrike og Saint Etienne, før han returnerte til Rosenborg. Før 2020 sesongen dro han igjen ut av landet, til svenske Häcken.

Etter et opphold i Tyrkia er han nå tilbake i Haugesund.

Jeg får helt frysninger av å være tilbake. Det er et sterkt øyeblikk for meg og jeg føler veldig på det å være tilbake i FK Haugesund, sier Søderlund til klubbens nettsider.

Søderlund står med 32 landskamper for Norge, men har ikke spilt landskamp siden 2017. Ekspert Joackim Jonsson mener Haugesund når har et sterkt offensivt arsenal.

– Nå har FKH en bredde og kvalitet offensivt som nesten ingen andre lag har i Eliteserien. Dette legger press på Jostein Grindhaug. De skal kjempe om medalje nå, sier Eurosport-ekspert Jonsson.

Søderlund fyller straks 34 år, og Jonsson tror dette blir spissens siste kontrakt på øverste nivå. Han påpeker at det ikke har vært noe behov for spiss i Haugesund.

– Søderlund har alltid prestert bra som tydelig førstevalg, men jeg er spent på hva Grindhaug gjør nå. De har jo Ibrahima Wadji, og har snakket om å bruke Martin Samuelsen i samme posisjon. Det tror jeg ikke skjer nå, men det er jo mulig at Wadji kan forsvinne, og at de da er i forkant, sier Jonsson.

Søderlund var lenge i dialog med Brann, som nylig solgte sin spiss Daouda Bamba. Den overgangen gikk i vasken, og nå blir det altså en retur til hjemstedet.

RETUR: Alexander Søderlund, her fra tiden i Haugesund. Foto: Petter Emil Wikøren