Men det var ikke et sjanseløst Stabæk som stilte til start.

Med Oliver Edvardsens fem scoringer på de siste fire kampene, samt en sterk tre-poenger mot Sarpsborg 08 sist, håpet Eirik Kjønøs menn å ta med seg formen til Nordmøre.

Og dét gjorde de - en kort stund:

For etter en mesterlig redning av Sean McDermott på Yaw Amankwahs heading, etterfulgt av et skudd i tverrliggeren fra Kornelius Normann Hansen, fikk Martin Høyland æren av å sette sitt første eliteseriemål i Stabæk-drakt fra kloss hold.

foto
JUBEL: Martin Høyland sendte gjestene i føringen etter 28 spilte minutter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Gleden ble dog kortvarig da Snorre Strand Nilsen vartet opp med et kunstverk av en utligning.

Høyrebacken mottok en spillvending på kassa ved hjørnet av sekstenmeteren før han på imponerende vis banket kula i en bue over Stabæks målvakt og inn i nettet.

Da Agon Muçolli skaffet straffespark, og Bendik Bye omsatte straffen til mål like etterpå, var kampen snudd.

foto
MIDT I MÅL: Bendik Bye satte straffen midt i mål, men Sandberg klarte ikke å holde straffen ute. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Det virket likevel ikke utenkelig at Stabæk kunne snu kampen i andre omgang.

Men når Muçolli vartet opp med en lekker tofotsfinte før han bresidet inn 3–1.

Før en suser fra Sander Erik Kartum og en sen scoring av Oskar Sivertsen sørget for 4–1 og 5–1, ble alle poengene igjen i Kristiansund.

– Vi leverer en knallkamp i dag. Dette var kjempeartig, sier innbytter og målscorer Sivertsen til Discovery+ etter kampslutt.

Seieren gjør at Kristiansund inntar andreplassen i Eliteserien, men med én kamp mer spilt enn både Bodø/Glimt og Lillestrøm som ligger poenget bak.