Nordmannen og lagkameratene i Real Sociedad ble statister i en timinuttersperiode i starten av 2. omgang, der Real Madrid løftet kvaliteten, skrudde opp tempoet og viste hvorfor dette var klubbens åttende strake seier.

Først gjorde formsterke Vinícius Júnior det meste selv da han skar inn fra venstrekanten, passerte to mann, kombinerte med innbytter Luka Jovic og bredsidet inn ledelse for gjestene.

Jovic ble satt inn for en skadet Karim Benzema allerede etter et drøyt kvarter og skulle markere seg ytterligere. Bare ti minutter etter ledermålet stupte serberen modig frem på stussen fra lagkamerat Casemiro etter corner og styrte 2–0 forbi Alex Remiro i Real Sociedad-målet.

– Etter de får målet, blir det tøft. Da kan de ligge lavt og kontre. De har mange gode individuelle spillere, beskriver Sørloth overfor VG etterpå.

Brasilianeren med «Vini Jr» på ryggen gjorde 1–0-målet nesten umiddelbart etter 2. omgang hadde startet.

– Alltid tungt. Blytungt, sier Sørloth om å komme under på det tidspunktet.

Sørloth dannet helskandinavisk spisspar med Alexander Isak, og nordmannen hadde noen ålreite initiativ og involveringer før pause. Men kom aldri til målsjanser, og på stillingen 2–0 – i det 61. minutt – ble han byttet ut.

– Jeg skulle ønske jeg hadde spilt samtlige 90 minutter, det er alltid tungt å bli tatt av. Jeg sitter med en tung følelse nå, sier landslagsspissen.

Fra benken kunne han se at Real Madrid sjefet over det meste: Veteranene Luka Modric og Toni Kroos strødde ballen kontrollert til høyre og venstre, Vinícius Junior var stadig vekk på løpetur og vanskelig å få tak på, og bakerst hadde hovedstadsklubben full kontroll. Akkurat som de nå også virker å ha på ligaen: I midtuken slo de en annen baskerklubb, Athletic med 1–0, og forrige helg tok de av seg tabelltoer Sevilla.