– Jeg er veldig overrasket over at jeg skjøt tjue treff. Selvtilliten er ikke helt der, og jeg skjøt tregere. Jeg har ikke så mye selvtillit, selv om det kanskje ser ut slik på utsiden, sier superstjernen Wierer til NRK.

For med tjue treff på tjue skudd i torsdagens normaldistanse i Östersund, og deres normale fart i sporet, var Wierer og Vittozzi i en klasse for seg.

Karoline Knotten (28) skjøt 20 treff, blødde neseblod og falt i et noe ... varierende løp for hennes del.

– Det var en ganske ekkel følelse, det var en ekkel smak. Det var ikke en fin følelse og så ser du at folk rundt deg stirrer litt ekstra på deg, sier Knotten til Expressen.

Ingrid Landmark Tandrevold åpnet med femten treff på de femten første skuddene, og matchet også italienernes fart i sporet.

To bom på de to første skuddene i siste skyting gjorde at Fossum-jenta skjøt seg ut av pallkampen. I mål er hun 2 minutter og 23 sekunder bak vinneren Wierer, og blir beste norske på syvendeplass.

– Jeg er litt irritert på meg selv på siste stående, der er jeg ikke på fra start og er ikke det før jeg skjerper meg. Egentlig kan jeg ikke forvente å skyte tjue treff, men at jeg la på to bom der ... sier Tandrevold til NRK.

Marte Olsbu Røiseland skjøt seg bort med hele fem tilleggsminutter, to av dem på første skyting. Det etter seier på både sprint og jaktstart forrige helg, men normaldistansen har hun fortsatt aldri vunnet i sin karriere.

– Det var kontraster, for å si det slik, sier Røiseland til NRK – og erkjenner at «normalen» er en distanse hun ikke helt klarer å løse.

Treffsikre Karoline Knotten skjøt også tjue av tjue redd ned, og gikk i mål like bak Tandrevold. Dermed er det langrennstiden som gjør at hun ikke kjemper helt i toppen.

– De siste tre rundene var jeg helt ferdig, men det er greit å skyte bra når annet går litt dårligere, sier hun til NRK.