FIKK KAMP: Det ble på ingen måte noen enkel kamp for Larvik og Linn-Kristin Riegelhuth Koren, da de møtte Tertnes til cupfinale i Oslo Spektrum. FIKK KAMP: Det ble på ingen måte noen enkel kamp for Larvik og Linn-Kristin Riegelhuth Koren, da de møtte Tertnes til cupfinale i Oslo Spektrum. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Tertnes ga cup-giganten en real kamp

Men Larvik er cupmestere for 16. gang.

3385 mennesker var på plass i Oslo Spektrum for å få med seg cupfinalen mellom Tertnes og Larvik torsdag. I forkant av kampen var Larvik soleklare favoritter, noe som gjerne ikke var så rart da Larvik har for vane å vinne cupfinaler. Laget har kun tapt én cupfinale på 10 år.

Dårlig start

Tertnes startet med den nybakte EM-vinneren Kjerstin Boge Solås på benken og i syv mot seks formasjon. Det kunne se ut som at Tore Johannessen hadde en plan på hvordan han skulle angripe denne kampen, men planen fungerte ikke helt for Tertnes sin del i startfasen av kampen.

Larvik kom best i gang, og etter syv minutter ledet den regjerende cupmesteren 4–1. Utover i omgangen begynte Tertnes å komme mer og mer med i kampen og forsvaret klarte å stoppe flere Larvik angrep. Tertnes tok deretter mer og mer innpå Larvik, og etter 14 minutter utliknet Kjerstin Boge Solås til 5–5. Like etter satt landslagsspilleren inn sin fjerde scoring for dagen og sendte Tertnes i føringen på stillingen 6–5. Tertnes var nå for fullt med i kampen og Larvik så seg nødt til å ta timeout.

Jevnt

Resten av omgangen fortsatte Tertnes å ha relativt god kontroll på Larvik, og lagene lå jevnt utover og mot slutten av omgangen. Boge Solås reduserte til 9–9 med en praktfull scoring innerst i venstre hjørne, men like etter gikk Larvik på ny opp i føringen. Lagene gikk til slutt til pause på stillingen 12–11 til Larvik, men cup-giganten fikk ingen enkel omgang mot seier-sultne Tertnes.

MÅLDRONNING: Kjerstin Boge Solås hadde hele ni fulltreffere i cupfinalen. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Måldronningen

Solås hadde åpenbart ikke spilt seg tom etter seks scoringer i 1. omgang, og fortsatte 2. omgang på nøyaktig samme måte. Først utliknet Solås til 12–12, før hun banket inn ledelse til Tertnes 13–12. Tertnes startet 2. omgang langt bedre enn de gjorde i 1. omgang, og særlig i forsvar hadde bergenserne full kontroll på de rutinerte Larvik-spillerne.

Ledelsen hoppet deretter mellom lagene, men så viste Tertnes-maskineriet seg fra sin beste side. Etter halvveis spilt 2. omgang ledet bergenserne 17–15, og Marie Davidsen i Tertnes-målet stoppet stort sett det som var og stoppe. Tor Odvar Moen hos Larvik så seg på nytt nødt til å levere inn timeout-lappen.

Stang ut

Trener Moen sine ord så ut til å fungere på Larvik-spillerne, som fikk snudd situasjonen, og med fem minutter igjen på klokken var det Larvik som ledet 20–18. Tertnes-spillerne begynte og komme litt ut av fokus, og denne gangen var det Johannessen som måtte ta timeout.

Derfra ble det mye stang ut for Tertnes, og Larvik fortsatte og sikre ledelsen foran selveste statsminister Erna Solberg, som hadde gått ned til banen for å få med seg de siste minuttene av kampen.

Til tross for en god prestasjon av Tertnes, som absolutt ga Larvik kamp om pokalen, ble Larvik for sterke i sluttminuttene. De regjerende cupmestrene vant til slutt 24–19.

BT kommer tilbake med kommentarer og reaksjoner.