Seieren er nemlig første gang en norsk bokser har tatt gull i junior-VM, og måten Hofstad lekte seg til seier i 75-kilosklassen skaper enorme forventninger når hun 1. januar er seniorbokser.

– Det er helt unikt! Hun utbokser hele verdenseliten. Dette er så stort og Sunniva er en skikkelig «fellesskapsbokser» og en lagspiller, sier generalsekretær i Norges Bokseforbund, Erik Nilsen, til VG etter seieren.

VG+ Sport: Se junior-VM-finalene i opptak

Alle de fem dommerne hadde Hofstad som vinner med sifrene 30–24, 30–25, 30, 25, 30–24 og 30–24. Det er sjeldne sifre å se i en så stor kamp. Nilsen satt ringside i Benidorm og så den enorme forestillingen.

– Det er så rått det hun gjør! Dette er det største noensinne i moderne norsk boksing. Hun utbokser motstandere fra alle verdensdeler, og det er ingen begrensing på hvor langt hun kan gå, mener Nilsen som skjelver i stemmen.

– Jeg gråter nå, bekrefter mannen som har fulgt karrierene til blant andre Ole Klemetsen og Cecilia Brækhus meget tett.

De to hadde også svært gode amatørkarrierer før de etter hvert ble profesjonelle. Brækhus tok VM-sølv som senior i 2005, mens Klemetsen tok VM-bronse i 1991.

I første omgang skal Hofstad fortsette amatørkarrieren med Paris-OL som det store målet, men det er senior-VM i India allerede i mars.

Ekstremtalentet til VG i 2021: – Målet er å bli verdens beste kvinnebokser

PÅ TOPPEN AV PALLEN: Sunniva Hofstad avbildet med VM-gullet i Benidorm lørdag kveld. Foto: Privat

Knuste alle

Finalen ble som resten av junior-VM for den norske 18-åringen. Hofstad danset rundt Vanegas og gjorde omtrent som hun ville fra start til slutt i de tre rundene i finalen. På veien til finalen knuste hun all motstand.

Først feide hun unna Aida Saribarova fra Kashakstan, deretter ble Talia Halvorsen fra USA fullstendig utbokset i kvartfinalen. Hofstad vant 5–0 med overlegne sifre i alle rundene.

I semifinalen ble indiske Muskan også slått 5–0, og Hofstad var stor favoritt foran kveldens finale. Det favorittstempelet hadde hun ingen problemer med å leve opp til.

18-åringen har tidligere tatt to EM-gull i juniorklassen.

PS! Vegar Tregren fra Trondheim er den eneste som har tatt medalje i junior-VM tidligere. Sofia Stigen Sørensen kopierte den bragden i år da hun tok en sterk bronsemedalje i 81-kilosklassen – etter å ha tapt semifinalen på meget knepent vis.

Her «klikker» det for maskoten etter norsk VM-gull: