Trener Sjur Robert Nilsens Sparta topper Fjordkraft-ligaens tabell med 67 poeng etter 31 spilte kamper, foran Stavanger Oilers med like mange poeng etter 32 kamper.

Tidligere Sparta-spiller Peter Quenneville sørget for Storhamar-ledelse fem minutter inn i 3. periode, i overtallsspill fem mot fire utespillere, etter målgivende pasninger fra David Booth og Jacob Berglund.

Det var svenskens tredje målpoeng i kampen etter å ha scoret Hamar-lagets to første mål, utligningen 1–1 (målgivende Quenneville og Booth) og 2–1 (målgivende Booth).

Åtte minutter før ordinær spilletids slutt klinket Marcus Fagerudd inn 3–3 bak Storhamars juniorlandslagskeeper Markus Stensrud (18), etter målgivende pasning fra Kristian Jakobsson - hans tredje for kvelden i den kategorien.

Ingen scoringer i spilleforlengelsen tidsbegrenset til fem minutter. I den avgjørende straffeslagskonkurransen fikk imidlertid Sparta nær full uttelling, mot Hamar-lagets ditto skrale.

Tidligere Manglerud Star-spiller Parker Bowles satte sikkert inn det første bak Stensrud, Storhamars Jacob Berglund klarte deretter ikke å overliste Sparta-keeper Kevin Carr - før Jonas Meisingset kopierte Peter Forsbergs legendariske straffeslag fra OL-finalen 1994.

Hamar-lagets ferske ervervelse David Booth misset, hjemmelagets Lundberg likeså, Quenneville scoret sikkert, Spartas Jakobsson det samme - før Andreas Hjelm mislyktes og saken var Sparta-klar: To poeng, mot ett til Storhamar.

Økonomisk skakkjørte Manglerud Star slo økonomisk skakkjørte Lillehammer 3–1 og festet dermed et litt bedre grep på åttende og siste sluttspillplass - i konkurranse med Ringerike Panthers fra Hønefoss.

Toppserieveteran Steffen Thoresen (37) gjorde kampens og Manglerud Stars siste mål syv minutter før slutt.

Lillehammer er på nær sikker sluttspillplass, på 7. plass bak Frisk Asker - som lå under 0–2 mot Fjordkraft-ligaens desiderte bunnlag Grüner på bortebane i Oslo.

Frisk, som på hjemmebane tapte 2–9 for topplaget Stavanger Oilers torsdag, slapp med skrekken etter å ha scoret tre mål på rad.

Det siste matchvinnende ved Hampus Gustafsson syv minutter før ordinær spilletids slutt.

Ringerike Panthers-Vålerenga startet klokken 18.00.

Gjestene tok ledelsen ved tidligere Sparta-spiller Sander Thoresen i overtallsspill fem mot fire utespillere i fjerde spilleminutt. Foran 2. periode er stillingen 1–1. Dustin Parks utlignet for hjemmelaget 42 sekunder før første periodes slutt.

Syv minutter ut i midtperioden gjorde Vålerengas kaptein Tobias Lindström 2–1, før han, backen Tommi Taimi og tidligere Manglerud Star-spiller Pontus Finstad - i undertallsspill - scoret tre mål for gjestene i siste periode.

Snaut to minutter før slutt barket Vålerenga-veteran Mathis Olimb og Panthers’ Erik Bjerketvedt sammen. Olimb forlot isen med et blodig kutt over øyet.