Det bekrefter Lillestrøm-spilleren overfor Adresseavisen.

– Nå har jeg porsjonert depresjonen litt hver dag den siste tiden, så det går greit å snakke om at jeg legger opp. Jeg tror det er riktig, selv om det er blytungt, sier Helland til avisen.

Lillestrøm tar imot HamKam i siste serierunde på søndag. Det blir LSK-profilens siste kamp på toppnivå.

Kantspilleren har slitt med skader denne sesongen, og har ikke startet en kamp for LSK siden august. I høst har det kun blitt fem innhopp på den tidligere Rosenborg-spilleren.

– Jeg har en kropp som ikke klarer å prestere mer på det nivået som skal til for å holde det gående på toppnivå. Det er ganske frustrerende å kjenne på det at du er ganske langt unna det man egentlig kan. Da skal jeg ikke klore meg fast. Men det er veldig vemodig, sier Helland til Lillestrøms hjemmesider.

MERITTERT SPILLER: Pål-André Helland er en av Eliteseriens største profiler, og har vunnet både serien og cupen flere ganger med Rosenborg. Foto: Fredrik Hagen / NTB

32-åringen tok tre seriegull og tre cupgull med med Rosenborg i perioden 2015–2018. I tillegg var han med på det sensasjonelle cupgullet til Hødd i 2012.

Helland fikk seks landskamper for Norge, og scoret ett mål. Han ble også årets spiller i Tippeligaen på VG-børsen i 2015.