Etter det har vært folketomt på tribuner i England og andre europeiske land, fikk endelig supportere nyte FA-cupfinalen mellom Chelsea og Leicester lørdag kveld. I ligacupfinalen mellom Manchester City og Tottenham åpnet de for 8000 tilskuere, men i FA-cupfinalen åpnet de portene for 21 000 håpefulle supportere.

Og 10 500 av de supporterne kunne virkelig slippe jubelen løs da klokken viste 63 minutter. Youri Tielemans fikk ballen i mellomrom, og upresset klemte belgieren til fra 25 meter. Prosjektilet fra 24-åringen gikk i en rett linje opp i venstre vinkel foran Leicester-supporterne, og jubelbrølet ble sluppet løs på Wembley.

Det var også kampens eneste scoring, og dermed sikret Leicester seg sitt første trofé siden 7. mai 2016 hvor de overraskende løftet beviset på at de hadde vunnet Premier League. Dette er også første gang Leicester vant cupen, og det første trofeet i England for Leicester-trener Brendan Rodgers. Det ble også feiret på Wembley med tårer hos både spillere og supportere.

Se høydepunkter fra kampen her:

– Det er en utrolig følelse. Jeg visste ikke da jeg kom til Leicester at klubben aldri hadde vunnet FA-cupen tidligere, så det å kunne gi eierne og supporterne dette er spesielt, sier Leicester-sjef Brendan Rodgers til BBC etter kampslutt.

– Jeg er så glad at jeg ikke kan beskrive det. For en dag. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn, og vi har pratet om å vinne trofeer. Jeg er så stolt av prestasjonen og over alle sammen som har gjort dette mulig, sier Leicester-keeper Kasper Schmeichel til BBC etter kampen.

Den danske keeperen tok også initiativ til å hente ned klubbeier Aiyawatt Srivaddhanaprabha. Det er sønnen til tidligere Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha som døde etter en helikopter-krasj i 2018. Schmeichel fikk spørsmål om denne triumfen betød ekstra mye på grunn av det.

– Det er nettopp det. Vi har et bilde av ham under drakten slik at han alltid er med oss. Dette har vi drømt om så lenge, smiler keeperen.

FØLELSESLADD: Her poserer Kasper Schmeichel sammen med klubbeier Aiyawatt Srivaddhanaprabha med FA-cuptrofeet etter lørdagens finale mot Chelsea. Foto: AFP

– Spillerne har gjort sin klubb stolt i dag. De lyktes med taktikken. Jeg vet at Schmeichel gjorde to verdensklasseredninger, men i store perioder hadde de kontroll, sier Alan Shearer som ekspert hos britiske BBC.

Kun minutter før slutt så det imidlertid ut til at Chelsea utlignet, og det trodde også Chelsea-spillerne og klubbens supportere. Men så kom de velkjente VAR-strekene opp. Der ble det konkludert at Ben Chilwell akkurat var offside, og dermed ble målet annullert.

Se folkelivet på Wembley her:

Chelsea fikk en tøff oppgave med å snu kampen på en halvtime i Thomas Tuchels første finale som Chelsea-manager. Etter suseren fra Tielemans var det Chelsea som hadde initiativ i kampen og presset Leicester lave i banen. De klarte imidlertid ikke å skape det helt store mot et kompakt og bra Leicester-forsvar.

Nære kom imidlertid Chelsea etter 77. minutters spill da tidligere Leicester-back Ben Chilwell stanget til fra kloss hold. Kun en mesterlig redning fra danske Kasper Schmeichel sørget for at Leicester fortsatt var på vei mot trofeet når sluttminuttene nærmet seg.

Og den danske keeperen blir nok høyt elsket av Leicester-supporterne etter denne kampen. Mason Mount fikk nemlig en vanvittig mulighet etter 86 minutter på volley, men Schmeichel vartet opp med en strålende redning.

– Han er sønn av Peter Schmeichel!, brøt V4-kommentator Roar Stokke ut da Schmeichel reddet forsøket.

– Det er en av de villeste redningene jeg har sett på lang tid, sa fotballekspert for V4, Lars Tjærnås.

Flere uttrykte sin glede over at det var supportere på plass under lørdagens kamp. Blant dem er tidligere Manchester United-spiller Gary Neville:

For Chelsea og Thomas Tuchel kommer imidlertid en ny mulighet for trofé om kun to uker når de møter Manchester City i Champions League-finale.

I løpet av den første omgangen var det svært jevnspilt mellom de to finalelagene som møttes på nasjonalarenaen. Jamie Vardy var det største uromomentet for Chelsea del da han skapte et par greie muligheter. På motsatt halvdel var det Timo Werner og Mason Mount som skapte mulighetene, men lagene gikk i garderoben til pause på stillingen 0–0.

TAP: Thomas Tuchel klarte ikke å hente sitt første trofé i sin første finale for Chelsea. Han har imidlertid muligheten når de møter Manchester City i Champions League-finalen 29. mai. Foto: AFP