Her er Larviks Sofie Løwe i kamp mot Vipers fra Kristiansand i semifinalen i cupen. Det er Vipers nå har tatt over hegemoniet i norsk håndball etter Larviks dramatiske fall. Her er Larviks Sofie Løwe i kamp mot Vipers fra Kristiansand i semifinalen i cupen. Det er Vipers nå har tatt over hegemoniet i norsk håndball etter Larviks dramatiske fall. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Larvik tvangsflyttes ned til 1. divisjon

Klubben får ikke lisens til å spille i Eliteserien neste sesong.

Det skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding.

– Klubben imøtekommer ikke kravet til positiv egenkapital pr. 31. desember 2018, og flyttes derfor til 1. divisjon sesongen 2019/2020, og tildeles der lisens i rød kategori, sier leder for elitelisensnemnda, Arne Modahl.

Larvik har lenge slitt økonomisk, og nå er det klart at klubben må ned en divisjon.

Selv om Norges Håndballforbund nå har kommet med en beslutning har Larvik muligheter til å be om ny behandling av saken eller anke den til appellutvalget.

Beslutningen om å flytte klubben som dominerte norsk håndball i en årrekke kom ikke overraskende på klubben.

– Vi har vært forberedt på at var en avgjørelse som kunne komme. Nå vil vi bruke alle våre ressurser på å komme opp igjen fra 1. divisjon, sier styreleder i Larvik HK, Marion Eriksen Wold til TV 2 sporten.

Hun forteller at de enda ikke har bestemt seg for om de skal anke.

Klubben har de siste årene vært nær konkurs flere ganger. Senest sist vinter.

Larvik er en storhet i norsk håndball. De vant alle seriemesterskap mellom 2004 og 2017. De har vunnet Champions League én gang og den norske cupen 17 ganger. I lange perioder var spillere fra Larvik ryggraden i det norske landslaget.