UAE Team Emirates offentliggjorde laget som skal kjøre årets utgave av Tour de France på sin Twitter-konto tirsdag. Der sto ikke navnet til Alexander Kristoff.

– Jeg har egentlig ikke fått noen beskjed, sier Kristoff til VG et par timer etter at uttaket ble klart.

– Laget har ikke gitt deg noen forklaring?

– Ingenting.

Kristoff står med fire etappeseire i Tour de France. Bare Thor Hushovd har flere av nordmennene. I fjorårets utgave av Tour de France vant Kristoff åpningsetappen, og var en del av laget som til slutt sto igjen med vinneren Tadej Pogačar.

I år skal laget igjen kjøre for sammenlagtseieren, men Kristoff får ikke være med å forsvare fjorårets triumf. Rogalendingen har kjørt hvert år siden debuten i 2013.

– Jeg er litt skuffet over at jeg ikke skal kjøre, men jeg har ikke vært så bra i år, sier Kristoff.

– De satser alt på å vinne igjen i år, og har bygd laget rundt han. Jeg føler jeg kunne gjort en jobb for dem i starten, men de tok heller med flere hjelperyttere. Det er forståelig.

Slik så det ut da Kristoff vant åpningsetappen i fjor:

En av de som skal hjelpe Pogačar til triumf er norske Vegard Stake Laengen. Dette blir 32-åringens fjerde utgave av Tour de France.

Han blir en av totalt tre nordmenn på startstreken lørdag, sammen med Amund Grøndahl Jansen og Edvald Boasson Hagen.

Kristoff må på sin side se Tour de France gjennom TV-skjermen.

– Det blir litt rart. Jeg kommer til å se litt, det er jo det største sykkelløpet. Det blir morsomt å se det fra den siden også, sier Kristoff.

FJORÅRETS LAG: UAE Team Emirates kunne juble for sammenlagtseier til Tadej Pogačar (i gult) i fjor. Da var Alexander Kristoff (andre fra venstre) og Vegard Stake Laengen (lengst til høyre) med på laget. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Han bekrefter til VG at han heller ikke skal kjøre Vuelta a España, som starter i midten av august.

Nå blir det en sommer med mye trening, for å lade opp til høsten. I tillegg skal han sykle noen mindre tourer, som Tour of Norway 19. til 22. august.

På tampen av september er det VM, som blir det største målet resten av sesongen.

– VM er hovedmålet. Jeg føler jeg får en fin oppladning mot det. Selv om det kanskje hadde vært lettere å få treningen gjennom rittene i Tour de France, skal det ikke være problematisk å ikke sykle der, sier Kristoff.