Etter fotballtinget 14. mars ble det avgjort at Qatar-avgjørelsen skal drøftes på et ekstraordinært fotballting den 20. juni.

Før den tid skal Norges Fotballforbund sette ned et utvalg som skal utrede saken i tre måneder, og legge frem en rapport i ukene før tinget.

Fotballpresident Terje Svendsen lovte at «utvalget skal være bredt sammensatt» og inneholde «både tilhengere og motstandere av boikott».

Nå kan Mollekleiv bli leder for utvalget, etter det VG forstår. 66-åringen har vært både generalsekretær og president i Røde Kors.

Han har i tillegg ledet det etiske utvalget i NFF tidligere. Han var også Fotballforbundets markedssjef fra 1988 til 1991.

VG har vært i kontakt med Mollekleiv, men han ønsker ikke å kommentere saken.

NFFs generalsekretær, Pål Bjerketvedt, bekrefter at prosessen med å finne en leder er i gang, men vil ikke kommentere om de har kontaktet Mollekleiv.

– Vi er fortsatt i prosess, og har forespørsler ute. Ikke noe er klart ennå.

– Har dere spurt Mollekleiv?

– Som sagt, ikke noe klart, skriver Bjerketvedt i en SMS til VG.

Etter et supporteropprør i norsk fotball har flere klubber tatt til orde for en boikott av fotball-VM i Qatar neste vinter. Bakgrunnen for supporteropprøret og protester knyttet til VM i Qatar, er rapporter om at flere tusen fremmedarbeidere har dødd siden landet ble tildelt mesterskapet. Arrangementskomiteen i Qatar bestrider dødstallene det opereres med.