Landslagstrenerne valgte Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå til lagsprinten i Planica. Dermed ble det ikke noe rent tvilling-lag fra Nes Ski i VM i Planica.

– Hun synes synd på meg, sier lagsprintvrakede Lotta Udnes Weng til VG lørdag kveld, om reaksjonen hun fikk fra tvillingsøsteren.

Hun utdyper:

– Vi har snakket om dette lenge. Dette har vi vært klare på at vi har ønsket. Det er en kjip følelse å ikke få gå. Men det viktigste er at Norge har et bra lag på start.

FÅR IKKE GÅ SAMMEN: Tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng, her under pressekonferansen dagen før sprinten tidligere denne uken. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

I det norske herrelaget var det ingen overraskelser. Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo må finne seg i å være storfavoritter.

Det er altså damelaget det var knyttet spenning rundt.

Bakgrunnen for valget av Kalvå – som for øvrig ble nummer åtte på lørdagens 15 kilometer med skibytte – er at lagsprinten vel så mye regnes for å være en ordentlig kapasitetsøvelse.

– Hun er en dame med både utholdenhet og fartsressurser, begrunner landslagstrener Sjur Ole Svarstad til VG.

Lotta Udnes Weng gikk på sin side sprinten torsdag. Hun ble bare nummer 18 til slutt.

– Jeg er bare mest irritert på meg selv, egentlig. At jeg ikke viser bedre form på sprinten på torsdag. Det er brutalt å ikke få gå, men det er sånn det er, sier Udnes Weng.

– Jeg var forberedt på det, men jeg blir skuffet. Det var ett av hovedmålene for sesongen...

VRAKET: Kristine Stavås Skistad henger på stavene etter å ha blitt nummer fem i VM-sprinten. Foto: Bjørn S. Delebekk

I tillegg til Lotta Udnes Weng er Kristine Stavås Skistad vraket. 24-åringen leverte en sterk sprint torsdag, ble beste norske i finalen med sin femteplass, og gjorde det klart at hun fortjente å få gå lagsprinten.

Lørdag formiddag kunne VG fortelle at hun ferdig i VM.

– Hun er frustrert over ikke å få gå, medgir trener Svarstad om hvordan Skistad tok vrakebeskjeden. Utøveren selv melder til VG lørdag kveld at hun ikke ønsker å uttale seg.

Sverige er storfavoritter på lagsprinten for damer. De valgte Jonna Sundling og Emma Ribom som tok gull og sølv på sprinten torsdag. Det betyr at den ferske bronsevinneren Maja Dahlqvist er vraket.

Når er neste VM-øvelse? Sjekk programmet her