Om rundt ei uke håper Fortuna å ta i bruk det de kaller sitt eget klubbhus på Aksla stadion. Etter noen uker med oppussing har en ivrig dugnadsgjeng gjort det mulig.

– Så vidt jeg vet har Fortuna aldri hatt sitt eget klubblokale, men man har lånt og leid lokaler andre steder. Det har vært fint å være på Color Line Stadion, men det er kjekkere å få noe eget, sier styreleder Kjell Inge Gjesdal i Fortuna til Sunnmørsposten.

Flytta i år

I mange år var Color Line Stadion Fortunas hjemmebane, men før denne sesongen ble det bestemt å flytte til Aksla stadion og gressbanen der. Bygningene der er ikke nyoppusset, men man så potensialet og fikk lov av kommunen til å pusse opp et av lokalene.

– Det så ikke spesielt bra ut der da man starta jobben, men det er lagt ned en solid innsats for at det skal se mye bedre ut. Vi har fått sponset veldig mye av Obs Bygg som har gjort det mulig å skape et klubbhus, sier Gjesdal.

Har skapt en møteplass

Styret og ivrige foreldre har sørget for at det i løpet av noen uker har skjedd mye på Aksla stadion.

– Det skal være et sted der vi kan møtes både før og etter treninger og kamper. Tidligere har vi vært samla andre steder før vi har spilt kamper, men det blir noe helt annet nå. Jeg håper vi er ferdig med lokalet i løpet av ei uke, sier styrelederen.

Fortuna håper at de ved å få et klubbhus kan styrke klubbens identitet.

– Color Line Stadion er noe folk forbinder med AaFK, det håper vi folk vil gjøre med oss når det snakkes om Aksla stadion, sier Gjesdal.

Mange pokaler

Han anslår at klubben har liggende 120–130 pokaler fra opp gjennom årene, som man bare er blitt plassert i et privat hjem. Nå ønsker klubben å ta med noen av disse i klubbhuset.

– Det passet veldig godt å få på plass dette nå som klubben runder 25 år. Vi er evig takknemlig til kommunen som stilte lokalet til disposisjon. Kommunen gjør også en utrolig god innsats for å holde banen ved like, sier han.