FyllingenBergen kom tilbake etter å ha ligget under 10–18 – og vant mot Runar Sandefjord. Her er Mario Matic under en kamp tidligere denne sesongen. FyllingenBergen kom tilbake etter å ha ligget under 10–18 – og vant mot Runar Sandefjord. Her er Mario Matic under en kamp tidligere denne sesongen. Foto: Paul S. Amundsen

Mektig comeback sørget for FyllingenBergen-seier i den første kvartfinalen

Andreas Gjeitrem var langt nede minuttene før pause.

Runar Sandefjord – FyllingenBergen 34–35

Bergenslaget klarte å komme tilbake og snu kampen fullstendig etter å ha ligget under 10–18 i første omgang. Hjemmelaget på sin side hadde en total kollaps i annen omgang etter at det meste gikk deres vei de første 25 minuttene av kampen.

Målvakten til FyllingenBergen, Tord Vårdal, var en medvirkende årsak til seieren med sitt solide spill i annen omgang.

Vis fakta ↓
Runar – FyllingenBergen 34–35 (19–14)

Runar kom best i gang. Gjestene fra Bergen hang rett og slett ikke helt med på notene de første fem minuttene. Det var litt overraskende, for Runar har tidligere i sesongen ikke hatt for vane å starte kampene så bra.

– Ingenting som virket

Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem tok en tidlig time out for å rette på problemene med blant annet å endre til et flatt 6-0-forsvar. Men det ga ikke umiddelbart resultater.

Ved halvspilt 1. omgang lå de under 6–12. Vertene ga seg ikke før de sto 18–10 på tavlen, men så var det slutt på dominansen, og gjestene kunne redusere til 14–19 ved pause.

– Da det sto 18–10 tre minutter før pause sa jeg til Fredrik Ruud at i dag er det absolutt ingenting som virker. Ingen var på. Runar kom ikke med noe som overrasket oss. Da var vi langt nede, sier Gjeitrem.

Snuoperasjon

I annen omgang kom FyllingenBergen alltid nærmere og nærmere i scoringsprotokollen. Etter åtte minutter var laget à jour på 23–23. De gikk opp i ledelsen med 24–23 for første gang. Derfra og inn så de seg aldri tilbake og vant til slutt med ett mål.

– Vi gikk ut i 5–1-forsvar, før vi la om til 6–0, men det så ut som vi hadde glemt det. Derfor var det godt å få pausen til å justere. I andre omgang sto vi bra bakover, fikk løpt inn noen mål og spilte nesten feilfritt syv mot seks, sier Gjeitrem.

Lagenes møtes igjen i Bergen 3. april i best av tre kamper.

– Seieren gir oss gode forutsetninger. Nå gleder vi oss til onsdag. Vi skal fylle Framohallen og fremstå på en helt annen måte fra start av. En publikumsrekord i Framohallen hadde vært bra, sier Gjeitrem.

Drammen hadde forrykende start mot Kolstad. Det jevnet seg utover i kampen, men det var trønderne som til slutt kunne trekke det lengste strået i oppgjøret med 27–23.