Her er Kjetil Jansrud i målområdet etter søndagens super-G-renn. Her er Kjetil Jansrud i målområdet etter søndagens super-G-renn. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Bitter feil kostet Jansrud dyrt: – Det er kjipt

Kjetil Jansrud tok annenplassen i Kvitfjell til tross for rufsete kjøring på slutten.

Kjetil Jansrud klarte ikke å forbedre sin gode seiersstatistikk på Kvitfjell. 33-åringen måtte på ny se seg slått av Dominik Paris.

Jansrud sto med fire seire i de fem siste super-G-rennene på Kvitfjell, men klarte ikke å vinne søndag.

Igjen måtte 33-åringen se seg slått av Dominik Paris. Jansrud kjørte bra og så lenge ut til å få revansje for lørdagens skuffelse, men en liten justering mot slutten gjorde at nordmannen tikket inn 43 hundredeler bak Paris.

– Jeg er fornøyd med rennet, men litt skuffet over den siste delen. Da kommer man litt skuffet i mål, sier Jansrud til NRK.

– Jeg hadde virkelig ønsket denne seieren, så det er kjipt. Men det er hvert fall greit at det flyter igjen, fortsetter han.

Paris tok VM-gull i disiplinen i Åre da Norge skuffet stort. Han vant også lørdagens utforrenn da Jansrud ble Norges beste med en 8.-plass.

Beat Feuz fra Sveits ble nummer tre.

  • Fikk du med deg den norske redaktørens oppfordring? – Vi må slutte å heie på norske skiløpere

Rykket ifra Kilde

Kampen om verdenscuptittelen i super-G var svært jevn før søndagens renn. Aleksander Aamodt Kilde lå ni poeng bak ledende Vincent Kriechmayr, men bæringen fikk det tungt og ble hengende noe bakpå på Kvitfjell.

20-åringen kom i mål 93 hundredeler bak rennvinner Paris og måtte ta til takke med 6.-plass.

Søndagens seier gjør at Paris har fått en luke på 44 ned til Kriechmayr i kampen om sammenlagtseieren i super-G-klassen i verdenscupen før siste renn i klassen i Andorra 14. mars.

Kilde er Norges beste på sammenlagtlista i super-G med en tredjeplass. Han har 63 poeng opp til Paris, mens Jansrud følger på poenget bak Kilde.

Sejerstad falt

Adrian Smiseth Sejersted falt relativt tidlig i et hopp. 24-åringen landet i løssnøen og holdt seg noe til hånden, men det så ut til å gå greit med bæringen.

Rasmus Windingstad slet tidlig i rennet, og bedre ble det ikke da 25-åringen holdt på å falle. Han klarte likevel å holde seg på beina, men det kun en 25.-plass for Windingstad.

Tåke sørget for at søndagens renn ble utsatt med en halvtime.

(©NTB)