FORSVARSFEIL: Tore Johannessen var ikke fornøyd med forsvarsspillet i årets første kamp. FORSVARSFEIL: Tore Johannessen var ikke fornøyd med forsvarsspillet i årets første kamp. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Tertnes startet 2018 med jubel: – Vi manglet litt

Trener Tore Johannessen var ikke overbevist etter årets første seriekamp.

Glassverket – Tertnes 27–30

Etter at Tertnes avsluttet 2017 med tap mot Sola, smakte det godt med seier i første kamp i 2018. Men Tore Johannessen var ikke overbevist av den grunn.

– Jeg synes vi manglet litt på den normale kampformen vår i denne kampen, men jeg håper det kan komme inn mot Byåsen neste uke, sier Tertnes-treneren etter kampen.

Vis fakta ↓
Glassverket – Tertnes 27–30 (14–15)

Glassverket holdt følge

For noen lett seier ble det ikke over laget som ligger nederst på tabellen. Glassverket holdt tritt med Tertnes i store deler av kampen, og årets første oppgjør holdt på spenningen lenge.

Kampen startet og holdt seg jevnt i ganske nøyaktig 53 minutter. Etter halvspilt 1. omgang var stillingen 6–6. Slik fortsatte den første omgangen før Tertnes fikk en liten luke.

Men også Glassverket fikk følelsen av å ligge i føringen ved et par anledninger. Med drøye minuttet igjen av 1. omgang var det hjemmelaget som ledet 14–13. Det skyldtes for mange feil i eget lag, mener Johannessen.

– Vi synes jo at vi slapp de inn i kampen på grunn av våre egne feil. Så vil kanskje Glassverket mene noe annet, men de feilene vi gjorde til tider gjorde i forsvar var grunnen til at det ble jevnt, sier Johannessen.

Tertnes hentet seg inn igjen like før hvilen, og gikk ledende til pause på 15–14.

Davidsen på benken

2. omgang fortsatte i samme takt, og lagene knivet om ledelsen. Tertnes ledet med ett mål store deler av omgangen, men mye på grunn av slurv i Glassverket sitt angrepsspill.

Tertnes fortsatte å gjøre feil bakover, og Johannessen valgte å bytte ut keeper Marie Davidsen til fordel for nykommer Josefine Lien. Davidsen har vært fast i mål hos blåtrøyene over flere sesonger.

– For det første hadde Marie en dårlig periode i 2. omgang med bare én redning det første kvarteret. Så da ble det naturlig å prøve Josefine, som har hatt en god treningsperiode i seriepausen, sier Johannessen.

BENKET: Tertnes-keeper Marie Davidsen måtte vike for nykommer Josefine Lien i 2. omgang. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Med ti minutter igjen på klokken sto det 22–22 mellom lagene, og spenningen som hadde vært stort sett gjennom hele kampen levde i beste velgående.

– Vi hadde mange enkle og individuelle feil uten at vi ble utspilt, og det særlig i forsvar. Så var vi litt passive i noen dueller og var litt dårlige i noen vurderinger om vi skulle hjelpe, eller stå i egen sone. Det var mye slike feil i dag, men det gjaldt stort sett over hele linjen, sier Johannessen.

Sikret seier

For Glassverket tok spenningen slutt i løpet av de siste minuttene. Hjemmelaget fortsatte å slurve i angrep, og da Tertnes satte de fleste av sine i nettmaskene, ble det en komfortabel luke for gjestene i slutten av kampen.

– Vi spilte ikke noe fantastisk angrepsspill heller, men vi scoret nok mål til å vinne kampen greiere enn vi gjorde. Men det ordnet seg til slutt, sier Johannessen.

TOPPSCORER: Vilde Johansen ble toppscorer med 11 mål for Tertnes mot Glassverket. Her fra en tidligere kamp mot Vipers. Foto: Ørjan Deisz / Arkivbilde

Tertnes vant til slutt 30–27 og kan dermed krysse av seier i årets aller første håndballkamp. Glassverket står fremdeles uten én eneste seier i årets serie, og står med null poeng.

– Mot et lag som har null poeng var det greit å få de to poengene. Det ville vært veldig tungt å tape, sier Johannessen og legger til:

– Så er det viktig å starte året med seier for det kommer viktige kamper nå, og det er en stund siden vi har spilt viktige kamper.