I går ble Fjørtoft presentert som ny hovedtrener for den hardtsatsende 3.-divisjonsklubben Brattvåg.

– Jeg har tro på dette prosjektet her. Mange ting ligger til rette, sier Karl Oskar Fjørtoft.

I lag med assistent Rune Ulvestad har han skrevet under en toårskontrakt med Brattvåg.

Tror han har lært av året

– Jeg kan ikke legge skjul på at det har vært et tøft år. Det må jeg bare innrømme. Samtidig er det sånn i fotballen at neste kamp ikke er spilt. Det er den viktigste, og det er slik jeg tenker nå, sier Karl Oskar Fjørtoft.

Entusiastisk Før han forlot AaFK viste Karl Oskar Fjørtoft seg som en svært lidenskapelig og engasjert trener. Neste år er det Brattvåg som gjelder for «Kalle». Arkiv

Han tror samtidig at erfaringene han har gjort seg, kan være gull verdt å ha med seg videre nå som han bli hovedansvarlig for Brattvågs A-lag.

– Ikke minst som person tror jeg at jeg har lært mye. Jeg tror jeg klarer å sette fotballen litt mer i perspektiv nå. Selv om vi taper en kamp, så må livet gå videre. Jeg må omstille kjappere. Det handler om å se mulighetene i stedet for begrensningene, sier Fjørtoft.

Er revansjesugen

Han er diplomatisk overfor AaFK, og takker klubben for en god trenerutdannelse. Samtidig gir 2016-nedturene bensin på bålet for Fjørtoft.

– Jeg er jo jævla revansjesugen da. Og det håper jeg spillerne også er (Brattvåg rykket ned i år, journ.anm.). Jeg håper vi sammen klarer å skape en skikkelig lyst på revansje slik at vi får vist oss fra vår beste side, sier Fjørtoft.

Vil opp til 2. divisjon

Allerede nå er Karl Oskar Fjørtoft og Brattvåg i gang med å legge slagplanen for den kommende sesongen.

– Er opprykk målet i løpet av toårsperioden nå?

– Klart vi har ei målsetting om å klare det. Vi har lyst opp. Men for min del handler det mest om at prestasjonene er gode nok til det. Alle kan si at du skal opp, men så enkelt er det ikke, sier Fjørtoft.