Det kan ha sammenheng med at teksten i sangen hyller regimet og revolusjonen i 1979, hvor blant annet kvinners rettigheter ble kraftig innskrenket. TV-bildene viste også gråtende tilskuere på tribunen i minuttene før kampstart.

Regimet får ingen støtte fra sin største fotballhelt i VM-åpningen mot England, Ali Daei. Også lagkaptein Ehsan Hajsafi er kritisk til regimet i landet.

Fotballegenden Daei, som hadde den internasjonale rekorden på 109 mål før Cristiano Ronaldo tok den i fjor høst, har valgt å gå ut og støtte demonstrasjonene for menneskerettigheter i Iran.

Ali Daei har bedt myndighetene om å stoppe volden mot demonstrantene og erklært sin støtte til familiene som rammes.

VAR LANDSLAGSTRENER: Ali Daei fotografert da han trente Irans landslag. Foto: Hasan Sarbakhshian / AP

– I stedet for undertrykkelse, vold og arrestasjon av det iranske folket bør de løse problemene deres, sier Daei ifølge Express.

53-åringen har trent landslag og klubber, men er ilagt et tre år langt forbud mot å virke som trener etter at han kritiserte en iransk klubbpresident.

Når Iran møter England i Doha klokken 14.00 er det ventet at enkelte iranske tilskuere vil forsøke å vise sin misnøye med hvordan iranske myndigheter behandler demonstranter i hjemlandet.

Også kaptein Ehsan Hajsafi er kritisk til myndighetene i eget hjemland.

– Vi må erkjenne at noe ikke er riktig i landet vårt og at vårt folk ikke er glade. Vi er her, men det betyr ikke at vi ikke skal være stemmene deres eller respektere dem. Det vi har, er fra dem. Vi må kjempe. Vi må prestere og score mål for å gi det modige, iranske folk et resultat. Jeg håper ting endrer seg, slik folk håper på, sier Hajsafi, ifølge The Guardian.

Sharam Alghasi, professor ved Institutt for kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, mener at landslagsspillerne som nå er i Qatar er under et enormt press og står i en krevende spagat.

Han tror at flere av spillerne ikke kommer til å returnere til Iran etter VM.

Han mener samtidig det er viktig å få frem at det iranske landslaget består av representanter fra svært mange av Irans folkegrupper.

- Mange iranere i diasporaen har anklaget flere av spillerne for å svikte folkebevegelsen og støtte regimet. Det har vært vanvittig mye følelser i sving. Samtidig har flere av spillerne vært tydelige i sosiale medier med støtte til demonstrantene, sier han.

VG Live: Følg England - Iran, kampstart kl. 14.00.

Ifølge Aghasi er fotball er en enormt populær idrett i Iran. På flere kamper i den lokale ligaen kan det være opp mot 100.000 tilskuere tilstede på kamp - spesielt oppgjørene mellom klubbene Persepolis og Sepahan pleier prege landet.

Alghasi har fulgt kontroversene rundt landslaget og det folkelige opprøret i landet tett den siste tiden.

– Dette er ikke laget til til Den islamske republikken, til regimet, det er den iranske nasjonens lag. Det er persere, tyrkere, kurdere, arabere. Det er et Iran i miniatyr. Laget representerer en inkluderende pluralistisk nasjonalisme, og kan ikke kobles direkte til islamismen, sier han.

Som følge av dette har det konservative iranske prestestyret et ambivalent forhold til fotballen, ifølge Alghasi.

- Personlig mener jeg iranere bør holde rundt disse spillerne og heie dem frem under VM, avslutter han.