– Jeg har aldri sagt at dobbelen er umulig, sier Barcelona-manager Ronald Koeman etter kampen.

Nederlenderen har vært gjensatt for tøff kritikk etter åttendelsfinale-exit i Champions League og varierende resultater i ligaen, men den siste tiden ser det ut til at brikkene har falt på plass. For en snau uke siden vant Barcelona cupen, og med unntak av El Clásico-tapet mot Real Madrid er de ubeseiret i ligaen på de siste 20 kampene (17–2–1). Nå øyner de også ligatittelen.

65 minutter ut i kampen fikk vertenes Manu Trigueros rødt kort etter et håpløs forsøk på å få tak i ballen. Trigueros gikk inn med altfor mye kraft og satte knottene først i leggen til Lionel Messi.

Argentineren lå nede og måtte ha behandling av lagets medisinske personell, men kom seg opp og fullførte kampen.

Den endte med 2–1-seier til Barcelona etter to mål av Antoine Griezmann.

Samuel Chukwueze sendte Villarreal i ledelsen etter 27 minutter, men minuttet senere utlignet Griezmann - før franskmannen i 35. minutt scoret det som ble oppgjørets avgjørende mål.

JUBEL: Antoine Griezmann hadde en god dag på jobben for Barcelona. Foto: JOSE JORDAN / AFP

Med det utnyttet Barcelona poengtapet til erkerivalen Real Madrid lørdag i duellen om ligatittelen i Spania.

Dagen ble enda bedre da tabellfører Atlético Madrid slet i Baskerland og røk på et tap mot Athletic. Hovedstadslaget leder fortsatt tabellen to poeng foran Real Madrid og Barcelona, men Messi & Co. har en kamp til gode – og sitter derfor med de beste kortene når det skal avgjøres den neste måneden.

Barcelona tar imot Atlético Madrid til det som blir en svært viktig kamp lørdag 8. mai.