– Jeg er så sliten. Helt tom. Helt ferdig nå. Jeg holder på å falle, sier Nora Mørk til VG over en time etter kampslutt. Hun støtter seg til veggen i intervjusonen etter å har gitt absolutt alt i sin siste kamp for klubben og ber pent om få gå i garderoben etter gulljubelen.

Superveteran Katrine Lunde på 42 år tro til med tre fantasiredninger de siste fem minuttene. Men skyttersensasjonen Markéta Jerábková og gullsigneringen Ana Debelic sikret seieren med de siste to Vipers-målene. Tsjekkiske Jerábková ble kåret til finalens viktigste spiller.

Kristiansand-klubben vinner Champions League for andre sesong på rad etter å ha mistet flere nøkkelspillere.

– Det er magisk, hylte Daniel Høglund i Viaplay.

– Dette er enda større prestasjon enn i fjor, meldte ekspert Gunnar Pettersen.

– Følelsen er ekstremt god. Jeg er ikke rørt på samme måten. Men jeg er bare ekstremt stolt over hvordan vi jobber. Vi gjør veldige gode prestasjoner både individuelt og som lag. Hele dettelaget har en god kultur, sier Lunde VG.

– Det er virkelig sykt. Jeg kunne ikke tenke meg at det skulle skje, sier hun.

Individuelt har hun seks titler. Ingen har flere siden turneringen har blitt kalt Champions League. Nora Mørk har like mange.

– Det er jo helt fantastisk, sier Lunde.

Hun høstet skamros fra lagvenninnen.

– Man blir tom for superlativer. Det er ikke mulig. Det er ut av en annen verden. Hun er verdens beste keeper. Det går egentlig ikke an å ha den vinnerskallen, sier Mørk om Lunde.

Vipers-spillerne jublet, gråt og danset rundt på banen etter seieren. Lunde hentet Vipers-flagget oppe på tribunen. Skuffelsen var til å ta og føle på i Györs ungarske hjemmebane.

– De vil mye og er gode, men det handler om å spille litt enkelt og bare ikke gjøre det så vanskelig, sier Nora Mørk til Viaplay.

Mørk og Lunde vant sin begge sine sjette seier i Champions League. Det er det samme som den montenegrinske legenden Bojana Popovic. Tidenes mestvinnende er Zinaida Turtsjina som mellom 1970 og 1988 vant den gamle serievinnercupen 12 ganger med Dynamo Kyiv.

– Det er helt utrolig. Jeg er så glad for den innsatsen samtlige legger ned, sa trener Ole Gustav Gjekstad til Viaplay.

STOR AVSLUTNING: Katrine Lunde ble igjen avgjørende. Foto: Nikola Krstic / NTB

Györ grep initiativet fra start med støtte fra de fleste av de 15.400 i MVM Dome.

Veronica Kristiansen var påskrudd og klippet inn det første målet. De første 10 minuttene var Amandine Leynaud banens beste keeper. Györ ledet 8–5 før Vipers fikk justert spillet i begge ender av banen.

Marta Tomac kom inn og leverte fem assist og godt forsvarsspill.

– Det er lenge siden jeg har sett Marta Tomac så viktig for Vipers, kommenterte Gunnar Pettersen.

– En vanvittig klok håndballspiller, fulgte Karoline Dyhre Breivang opp.

– Jeg får en ekstra motivasjon når 15.000 heier på Györ og 250 på oss, sier Tomac til VG.

STERK INNTREDEN: Marta Tomac kom på banen med autoritet i finalen. Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Markéta Jerábková fortsatte med en svært offensiv holdning og skudd. Hun dundret inn 12–10-ledelse til Vipers 14 minutter senere.

– Et helt vidunderlig skudd, meldte Pettersen.

Vipers var forvandlet. Også spanske Lysa Tchaptchet kom inn med solid spill begge veier.

Nora Mørk og Katrine Lunde startet ikke kampen på sitt høyeste nivå. Men kom sterkere og sterkere. Omgangen ble avsluttet med at Lunde reddet en åpent gigantsjanse fra Kristiansen.

Så snurret Nora Mørk rundt med Györ-forsvaret og satte inn 15–13-ledelse sekundet før pause. Hennes første scoring. Etter tre bom, men også fem målgivende i de første 30 minuttene.

SIKRET PAUSELEDELSE: Nora Mørk passerte Estelle Nze Minko (til høyre) og Csenge Fodor. Hun sikret pauseledelse 15–13. Foto: Nikola Krstic / NTB

Etter pausen kastet Györ-trener Ambros Martín inn Silje Solberg i målet. Hun fikk umiddelbart bli kjent med hammeren til Jerabkova. Vipers ledet med tre mål.

Veronica Kristiansen og Stine Bredal Oftedal satte opp farten med flotte scoringer frem til utligning 16–16. Men til slutt tapte de norske gulljentene i grønt.

– Vipers var det beste laget, sier Kristiansen.

– Det er klart en stor skuffelse. Györ er ute etter å vinne, medgir Bredal Oftedal.

For Jerabkova-showet fant ikke Györ ut av. Hun leverte hat trick etter pause. Etter finalen sto hun med 19 mål lørdag og søndag.

– Det hele er en stor drøm, sier hun til VG.

FIKK DET TØFT: Stine Bredal Oftedal tapte duellen med Vipers med Tomori og Debelic. Foto: Zsolt Szigetvary / EPA

Nora Mørk satte Silje Solberg tilbake på benken med en kunstnerisk straffe og et gjennombrudd. «Kampdyret» oppvokst på Ekeberg i Oslo lignet igjen Anja Andersen i glansdagene til Bækkelaget.

Hun tok tak i hvert angrep og skaffet straffe 13 minutter før slutt.

Den satte Isabelle Gulldén med sin fjerde straffescoring på fem forsøk. Den svenske veteranen var strålende i sin siste Vipers-kamp. Plutselig sto også forsvarsesset Zsuzsanna Tomori med to flotte scoringer i angrep.

Katrine Lunde stormet inn fra benken og gjorde to redninger i vill fart inn på banen. Vipers ledet med to mål da det gjensto syv minutter og 36 sekunder av dramaet. Da smalt Gjekstad hånden i time out-bjellen.

Vipers-treneren dro frem 7 mot 6-spillet på slutten. Dette har Vipers ikke brukt i Champions League, men trent inn i kamper hjemme i Norge.

– Full klaff, mener Dyhre Breivang som har vunnet Champions League med Gjekstad i Larvik.

Laura Glasser hadde kommet inn med et par redninger i målet og det nærmet seg klimaks med et voldsomt lydnivå i hallen. Men den spanske streksensasjonen skaffet Vipers både scoring og straffe. 32-årige og iskalde Gulldén var igjen gull å ha syv meter fra mål.

– Det går ikke an å beskrive. Jeg gråt fra det det var 10 sekunder igjen av kampen. Det var mange blandede følelser. Glede. Lettelse. Alt på en gang, sier Gulldén etter seks finale scoringer og en strålende helg i Budapest.