– Vi fikk ikke akkreditering til OL, dermed kom vi heller ikke inn i Japan. NRK hadde noen akkrediteringer tilgjengelig som var forbeholdt radiosendingene og sine egne journalister, sier Linn Therese Amundsen i Zacapa film.

Produksjonsselskapet har de siste årene fulgt familien Ingebrigtsen i tykt og tynt gjennom mesterskap og hverdag.

Amundsen synes det er «trist og spesielt» at IOC legger føringer som gjør det umulig å følge utøverne slik Zacapa film har gjort over flere år i TV-dokumentaren.

– Vi sendte et kamera med Gjert (Ingebrigtsen), men på akkreditert område i et OL får de heller ikke anledning til å filme seg selv. Dermed får man ikke dokumentert noe som helst, sier Linn Therese Amundsen.

Siste sesong

Også precampen til Jakob og Filip Ingebrigtsen ble umulig å dokumentere, sier de.

Når man skal sette punktum for «Team Ingebrigtsen» med en siste sesong, håper Zacapa film å få tilgang til opptakene som rettighetshaver Discovery gjorde i forbindelse med OL og det utrolige gullet til Jakob Ingebrigtsen – med olympisk og europeisk rekord – på 1500 meter.

Da Ingebrigtsen landet på Sola søndag var Linn Therese Amundsen selvfølgelig på plass på flyplassen for å filme mottagelsen til OL-helten. Disse bildene blir vesentlig når fire nye episoder med «Team Ingebrigtsen» skal klippes ferdig.

– Spesiell historie

De skal sendes på NRK senere i høst.

Linn Therese Amundsen er usikker på om de velger å avslutte sesongen med scenene fra hjemkomsten.

– Jeg vet ikke. Vi hadde tenkt å følge ham til Diamond League-finalen, men vi får se. Det er vanskelig å toppe et OL-gull. Kan hende vi må runde det av.

TV-seerne kan se frem til en siste sesong med dedikerte fortellinger i hver episode.

– Vi avslutter med en historie til hver enkelt, Henrik, Filip og Jakob. Den siste blir Jakob sin, og den tror jeg blir ganske bra. Det er jo en spesiell historie, sier Linn Therese Amundsen.