Det er Sky Sports Italia og RomaPress som melder at nordmannen har trent på seg et muskelproblem i oppladning til storkampen, som spilles på Stadio Olimpico søndag 20:45.

Trønderen har omsider klart å få tillit hos den meritterte treneren José Mourinho, og Roma-troppen har slitt med flere skader i den offensive delen av laget. I tillegg kritiserte Mourinho den taktiske forståelsen til nordmannen offentlig, da han fikk spørsmål om hvorfor han ble brukt så lite:

– Solbakken forstår ikke taktikken vår på samme måte som resten av gutta. Han vet ikke forskjellen mellom 5–3–2 og 3–4–1–2 (fotballformasjoner). Han forstår ikke hva høyt press er, sa han på en pressekonferanse i begynnelsen av februar.

– Han må lære seg hvordan vi spiller. Mannen har kvaliteter, men han kan ikke bare erstatte noen uten at laget beholder den samme strukturen, fortsatte han.

Kun 14 dager etter Mourinhos klare tale åpnet derimot Solbakken målkontoen i den italienske hovedstaden, da han ble matchvinner mot Hellas Verona.

Det er ikke kjent hvor lenge 24-åringen vil være holdt ute av spill, men han håper nok personlig å være klar til neste helg. Da møter nemlig Roma et lag med to andre nordmenn - Sassuolo. Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide.

  • Søndagens kamp mellom Roma og Juventus har som sagt kampstart 20:45 og vises på VG+.

  • I tillegg kan man se duellen mellom Solbakkens Roma og Sassuolo, med Thorstvedt og Konradsen Ceide, søndag 12. mars 20:00 på VG+ - da også med full studiosending.