Veton Berisha driblet seg innover i banen og ble felt av Gustav Valsvik. Zlatko Tripic tok fart og hamret frisparket opp i krysset, og hindret Godset fra å ta deres første borteseier for sesongen.

– Vi er jævlig skuffet, selvfølgelig. Vi skal dra det i land, sier Valsvik til Discovery etter kampen.

Godset-kapteinen langet også ut mot dømmingen.

– Dommeren kommer skjevt ut fra start i dag. Hele andre omgang dømmer han kun for Viking. Jeg vet ikke om det er fansen som gjør det, det er helt forferdelig å se på. Vi fikk ikke et jævla frispark, freste Valsvik:

– Det var ikke alt utpå det som var like lett å forstå alltid, sier Godset-trener Håkon Wibe Lund.

Samtidig mente Viking at de skulle hatt straffespark da Runar Hove ble lagt i bakken på tampen av kampen. Discoverys studio konkluderte også med at det burde vært dømt straffe.

– Nå har jeg lyst til å gråte. Det er trist. Det er jo soleklar straffe, sier Tripic da han får se situasjonen.

– Det ser ut som straffe, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim.

Etter kampen så man Berisha og Valsvik diskutere.

– Det var mye greier i dag. Det var nok å diskutere, jeg husker ikke helt hva vi diskuterte, sier Berisha til Discovery.

Det så lenge ut til at Viking skulle tape kampen etter å ha fått smake sin egen medisin. I en litt uvant høyrebackposisjon var Niklas Gunnarsson ideelt plassert for å sende lange innkast inn fra høyresiden.

DISKUSJONER: Veton Berisha ropte på straffe da Runar Hove gikk i bakken, men fikk ikke medhold hos dommer Sigurd Kringstad. Foto: Carina Johansen

Et snaut kvarter ut i kampen hev han ballen i en lang og høy bue inn i feltet. Den landet på hodet til Ipalibo Jack, som hadde sneket seg fri og nikket ballen bort i hjørnet.

– Det er altfor dårlig, uttalte Vikings Zlatko Tripic til Discovery i pausen.

Vertene slet med å skape sjanser mot et lavt, kompakt og kynisk Godset-lag, som brukte kraftspissen Fred Friday til å holde på ballen på topp.

STERK: Fred Friday var god med mann i rygg og ga Strømsgodset helt avgjørende pustepauser ved flere anledninger. Foto: Carina Johansen, NTB

Gjestene var også nærmere 2–0 enn Viking var utligning, da Halldor Stenevik ble spilt fri på høyrekanten. Fra skrå vinkel satte han imidlertid ballen rett på Arild Østbø.

Strømsgodset var ligaens svakeste bortelag og sto med kun ett poeng på fem kamper før lørdagens seier. Det ble ingen seier for Godset lørdag heller.

På tampen var Veton Berisha & co. nære et seiersmål, men Viljar Myhra holdt ballen ute.

– Det er fint med ett poeng, men altfor dårlig at vi mister to, sier Berisha.