– Store internasjonale mesterskap er alltid stas, og nå blir det litt ekstra gøy med VGs tipping, sier Raja til VG.

Tidligere har statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre og flere andre toppolitikere levert sine tips i EM-profeten.

Over 60 000 har levert sine tips. Du kan gjøre det samme her før Tyrkia og Italia sparker i gang mesterskapet fredag kveld.

– Jeg er litt usikker på egne sjanser, men har som mål å slå mine politikerkollegaer. Det skal jeg greie, jeg er jo tross alt idrettsminister!

Raja har troen på en liten overraskelse i årets mesterskap.

– Italia er et land jeg er veldig, veldig glad i, så jeg tipper litt med hjertet når Italia spiller. Samtidig har jeg også trua på "Gli Azzuri" i årets EM. Nå står vi foran en måned med kule kamper og jeg ønsker alle et godt mesterskap.

Bli med på EM-profeten her!

Også KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er en ivrig fotballtitter.

– Da Norge slo Spania i 2000. Det var helt utrolig gøy. Etter Steffen Iversens scoring løp vi rett ut i hagen og spilte fotball. Seieren mot Spania var en like stor opplevelse som det var ufattelig frustrerende med 0-0 mot Jugoslavia og at vi ikke gikk til kvartfinale, sier Ropstad.

BALLKUNSTNER: Kjell Ingolf Ropstad trikser med ballen på Grorud idrettsanlegg i september i fjor. Foto: Vidar Ruud

Som mange andre nordmenn har han et godt øye til «balløya».

– Hjertet mitt sier som alltid England. Men hodet konkluderer likevel med Frankrike.

– Jeg har relativt god oversikt over Premier League, men synes det er krevende å tippe landslag. I et valgår er jo kapasiteten til å lese seg opp på spillerne også litt begrenset. Men troen er jo generell sterk, så jeg satser på å slå de andre partilederne!

– Audun Lysbakken har jeg litt tro på, men det viktigste blir å slå Erna Solberg. Det er fristende å utfordre henne: vinneren får ett valgfritt valgløfte innfridd, spøker Ropstad.