Ifølge VGs opplysninger har den regjerende seriemesteren fått et bud på fem millioner kroner avslått av Strømsgodset.

Nivået på det første budet tyder på at Glimt kan være villige til å hente spissen for en rekordsum.

Kjøpet av Hugo Vetlesen fra Stabæk i sommer står for øyeblikket som nordlendingenes dyreste kjøp noensinne. Ifølge VGs opplysninger betalte Glimt rundt fem millioner kroner for midtbanespilleren fra Bærum, men summen kan – avhengig av ulike bonuser – øke til nærmere seks millioner kroner.

Nå gjenstår det å se om Glimt gjør nye fremstøt for å sikre seg lysluggen som storspilte for Strømsgodset forrige sesong. Salvesen leverte 10 mål og 10 målgivende pasninger i Eliteserien, der han spilte samtlige 30 kamper.

Det er grunn til å tro at Glimt vil vente til februar med å prøve seg på nytt, ettersom det internasjonale overgangsvinduet stenger 1. februar. Da vil det være færre klubber om benet og priskravet til Strømsgodset vil kunne bli noe lavere.

Hverken Salvesen eller sportssjef Jostein Flo i Strømsgodset har besvart VGs henvendelser.

Sportslig leder Aasmund Bjørkan i Bodø/Glimt ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger.

Glimt er på spissjakt ettersom Victor Boniface mister hele den kommende sesongen på grunn av en korsbåndsskade, i tillegg til at fjorårets toppscorer Kasper Junker er aktuell for en overgang til Italia.

Bodø/Glimt har foreløpig avslått alle bud fra Serie A-klubben Crotone og krever angivelig et sted mellom 20 og 30 millioner kroner for å slippe sin danske storscorer i januar.